Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Karamanoğlu Mehmet Bey'in 744 yıl önce yayınladığı fermanın yıl dönümünde tüm Karamanlı hemşerilerimin dil bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum.

Karamanoğlu Mehmet Bey 744 yıl önce 13 Mayıs 1277 tarihinde "Bugünden sonra divanda, dergâhta, bargâhta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır" ünlü fermanını yayınlamıştır.

Yayınlanan bu ferman ile Anadolu'da; şairler, sanatçılar, âlimler ve bilim adamları eserlerini Türkçe yazmışlar, ninniler ve ağıtlar hep Türkçe söylenmiş, Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli, Kaygusuz Abdal, Pir Sultan Abdal, Karacaoğlan halka Türkçe seslenmiştir.

Türkçemizin korunmasına, gelişimine ve bu günlere gelmesine büyük katkı sunan bu ferman Anadolu’da büyük bir çığır açarak Türkçe’nin yeniden devlet dili olmasını ve Anadolu topraklarında gelişerek köklü bir çınar haline gelmesini sağlamıştır.

Aziz Milletimizin karakterini, kültürünü, medeniyet birikimini yansıtan ve insanlık tarihinin en köklü ve en kadim dillerinden biri olarak kabul edilen Türkçemiz; kelime dağarcığı, kullanıldığı coğrafya ve konuşan nüfusun büyüklüğü bakımından dünya dilleri arasında da en itibarlı diller arasında yer almaktadır. Karamanoğlu Mehmet Bey yayınladığı tarihi fermanı ile Türkçe’nin Anadolu topraklarında köklü bir çınar haline gelmesinde öncü olurken, Yunus Emre ise, berrak dili Türkçeyi kullanmadaki gücü ve dehası ile bu ulu çınara can suyu vermiş, Türkçemiz onun elinde yüksek bir edebi ve felsefi anlatım gücü kazanmıştır.

Yunus Emre’nin vefatının 700. yılı hasebiyle 2021 yılı UNESCO tarafından Yunus Emre’yi Anma ve Kutlama Yılı olarak ilan edilmiştir. Cumhurbaşkanımız tarafından yayımlanan genelge ile de Yunus Emre’nin hem beşeriyete ortak bir değer olarak takdim edilmesi hem de ülkemize bir kez daha hatırlatılması maksadıyla 2021 yılının “Bizim Yunus” olarak anılması Yunus Emre’nin mirası olan Türkçenin öneminin vurgulanması, medeniyet dili kimliğiyle bilinçli ve doğru kullanımın sağlanması amacıyla “Dünya Dili Türkçe” adıyla yurt genelinde ve yurt dışında çeşitli faaliyetler düzenlenmesine karar verilmiş bununla ilgili çalışmalar  devam etmektedir.

Türk diline büyük hizmetleri bulunan Karamanoğlu Mehmet beyi, güzel dilimizi yüksek kültürümüzün nişanesi kılan Yunus Emre ve onun gibi birçok gönül erini, şairlerimizi, yazarlarımızı, mütefekkirlerimizi ve bütün edebi şahsiyetleri minnet ve rahmetle yâd ediyor, tüm Karamanlı hemşerilerimi sevgi ve saygı ile selamlıyorum." dedi