Şeker açıklamasında şu ifadeler yer verdi:

“Bugün, merhum Mehmet Akif Ersoy’un ifadesi ile “Tarihe Sığmayacak Kadar Büyük” olan Çanakkale Zaferinin yıldönümünü ve Şehitler Gününü idrak etmekteyiz. Tüm Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Allah (C.C) hepsinden razı olsun. Mekânları cennet olsun.

Çanakkale Zaferi tarihimizin çok önemli dönüm noktalarından biridir. Aziz Milletimiz; tüm imkânsızlıklara ve zor şartlara rağmen, bağımsızlığı ve vatanı uğruna hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan birlik, beraberlik, kardeşlik ve büyük bir dayanışma içinde dönemin en gelişmiş ordularına karşı canı pahasına büyük bir mücadele vermiş Çanakkale destanını tarihe altın harflerle yazmıştır.

Çanakkale Zaferi ile yüz binlerce şehidimiz, “Çanakkale Geçilmez” gerçeğini tüm dünyaya göstermiştir.

Yine bu zafer ile Milletimiz; her zaman ve her koşulda bağımsızlığı ve vatanı uğruna canını seve seve vereceğini ve bu uğurda gözünü kırpmadan cesaret ve kararlılıkla mücadele edeceğini tüm dünyaya haykırmıştır.

Bu büyük zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve bağımsızlık tutkusu vardır. Bu zafer Milletimizin inanç, azim, cesaret ve vatan sevgisinin ölümsüz bir destanı ve gerektiğinde vatanı uğruna seve seve ölüme koşmasının ve kahramanlığının anıtlaşmış örneğidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü ve Şehitler Günü'nü kutluyor, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun. Allah hepsinden razı olsun” dedi.