Şeker açıklamasında şu ifadeler yer verdi:

“18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü ve Şehitler Günü vesilesi ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum. Allah hepsinden razı olsun. Mekânları cennet olsun.

Çanakkale zaferi tarihimizin önemli dönüm noktalarından biridir. Bağımsızlığı ve vatanı uğrunda canını vermekten bir an bile çekinmeyen bir Milletin kahramanlık destanıdır.

18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale’de çoğu çocuk yaşta yüz binlerce Mehmetçik büyük bir inanç ve azimle bağımsızlığımız ve aziz vatanımız uğruna dönemin en güçlü ordularına karşı büyük bir mücadele vermiş, insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazmıştır.

Dönemin en güçlü ordularına karşı güçlü bir inanç, büyük bir vatan ve bağımsızlık aşkı ile verilen bu mücadele tarihe altın harflerle nakşedilmiştir. Verilen bu büyük mücadele ile çoğu çocuk yaşta yüz binlerce Mehmetçik yokluk ve tüm imkânsızlıklar içinde Merhum Mehmet Akif’in;

“Âsım’ın nesli... diyordum ya... nesilmiş gerçek,

  İşte çiğnetmedi nâmûsunu, çiğnetmeyecek”

Mısralarında işaret ettiği gibi namusunu çiğnetmemiş bu uğurda ya şehit veya gazi olmuşlar, aziz vatanımızı canları ve kanları pahasına koruyarak bizlere emanet etmişlerdir. Çanakkale'de yatan yüzbinlerce şehidimize minnet ve şükran borcumuzu ödemenin yolu bize emanet edilen aziz vatanımıza, rengini şehitlerimizin kanından alan al bayrağımıza, birlik, beraberlik ve kardeşliğimize kararlı bir şekilde sahip çıkmaktan geçmektedir. Yine Merhum Mehmet Akif Ersoy’un;

“Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!
Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd’i...
Bedr’in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi...

Mısralarında işaret ettiği gibi yüzbinlerce şanlı Mehmetçik bu kutsal topraklar için toprağa düşmüş, vatanı, bağımsızlığı ve mukaddesatı uğruna her zaman ve her koşulda canını seve seve vereceğini ve bu uğurda gözünü kırpmadan büyük bir cesaret ve kararlılıkla mücadele edeceğini tüm dünyaya haykırarak, “Çanakkale Geçilmez” gerçeğini tüm dünyaya göstermiştir. 

Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü ve Şehitler Günü'nü kutluyor, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun. Allah hepsinden razı olsun.”