Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizin aydınlık geleceği olan çocuklarımızın ve gençlerimizin yetiştirilmesi gibi çok kutsal ve onurlu bir görevi ifa eden değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü can-ı gönülden kutluyorum.

Geleceğimizin mimarı öğretmenlerimiz bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri önder ve örnek insanlardır.

İnsanlığın yaşadığı birçok sorunun en temelinde eğitimsizlik ve cehalet yatmaktadır. Öğretmenlerimiz cehalet karanlığı ile mücadele ederek sağlıklı nesillerin yetişmesini sağlamakta ve toplumların geleceğini şekillendirmektedirler.

Hz. Ali’nin (R.A) “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözü ile eğitimin ve öğretmenlerimizin önemi en güzel şekilde ifade edilerek ilim adamları ve öğretmenler toplumun direği olarak kabul edilmiştir.

Hepimizin gönlünde müstesna bir yeri olan değerli öğretmenlerimiz kültürümüzde anne ve babalarımız kadar değerli, onlar kadar aziz ve muteberdir.

Ülkemizin 2023 hedeflerini gerçekleştirebilmesi ancak vatansever, bilinçli, birikimli,  aklın ve bilimin rehberliğinde değişen dünyaya ayak uydurabilecek şekilde; bilgili, donanımlı, dinamik,  vatanını ve milletini canından çok seven, milli ve manevi değerlerine saygılı nesiller ile mümkün olacaktır.  

Bu duygu ve düşüncelerle tüm saygıdeğer öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.