Şeker mesajında şu ifadeler yer verdi.

“Bugün, ecdadımızın İngilizlere karşı kazandığı büyük bir zafer olarak tarihe geçen Kûtü'l-Amare zaferinin 102. yıl dönümünü kutluyoruz.

Malazgirt zaferinden Çanakkale destanına ve Kûtü'l-Amare destana varıncaya kadar aziz milletimizin şanlı tarihi sayısız gerçek kahramanlık destanları ile doludur.

Bu kahramanlık destanlarından Kûtü'l-Amare destanı, milletimizin tüm imkânsızlıklara ve çok ağır şartlara rağmen vatanına, bağımsızlığına ve özgürlüğüne canı ve kanı bahasına nasıl sahip çıktığını gösteren çok önemli destandır.  

Milletimizin hafızasından silinmeye unutulmaya çalışılan her zaman hatırlamamız gereken, asla unutulmayacak bir destan olan Kûtü'l-Amare destanı çöküşün başladığı, umutsuzluğun yaygınlaştığı bir zaman da milletimiz ve o coğrafyadaki bütün mazlum milletler için bir ab-ı hayat olmuştur. Çanakkale'de başlayan istiklal ve istikbalini koruma iradesinin bir benzeri de Kut'ül Amare’de ortaya konmuş, Kut'ül Amare şehitleri ve gazilerimizin göstermiş olduğu kahramanlık ve o büyük mücadele İstiklal mücadelemizin temelini oluşturmuş kurulacak Türkiye Cumhuriyetine ruh ve mana vermiştir.

Yine İstiklâl harbimizin büyük komutanı, ilimizin ve ülkemizin önemli şahsiyetlerinden Kazım Karabekir Paşa 24 Nisan 1916'da Kut'ül Amara'yı kuşatmakta olan XVIII. Kolordu Komutanı olarak görevlendirilerek, cephedeki büyük başarılarından dolayı Altın Muharebe Liyakat Madalyası ile ödüllendirilmiş “Kut'ül Amare Fatih'i" namını almıştır.

Bu büyük zaferin kazanılmasında emeği geçen tüm şehit ve gazilerimizi minnetle ve rahmetle yâd ediyor, kendilerine Yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Allah hepsinden razı olsun. Mekânları cennet olsun” dedi.