Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Vefatının, 745. Vuslat yıl dönümünde, büyük mütefekkir, büyük mutasavvıf, gönül ve aşk insanı, sevginin, barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü Mevlana Celaleddin Rumi'yi rahmetle, minnetle yâd ediyoruz.

Anadolu’muzun manevi mimarlarından Hz. Mevlana, 13. yüzyıldan günümüze kadar hiç eskimeyen ve hiç eskimeyecek olan hayat felsefesi ile bütün dünyayı aydınlatmaya ve insanların ilgi odağı olmaya devam etmektedir. 7,5 asır önce ektiği muhabbet tohumlarıyla kalplerimizi yeşerten Hz. Mevlana, günümüzde de Mesnevi'si, sözleri ve tavsiyeleriyle Milletimizin yolunu aydınlatmaktadır.

“Gel... Gel, ne olursan ol, yine gel! İster kâfir, ister Mecusi, ister puta tapan ol, yine gel! Bizim dergâhımız ümitsizlik dergâhı değildir. Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel..” diyerek tüm insanlığı kucaklayarak hakikate, doğruya ve Hakk’a davet etmiş, “Cömertlik ve yardım etme konusunda akarsu gibi ol, şefkat ve merhamette güneş gibi ol, başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol,  hiddet ve asabiyette ölü gibi ol, tevazu ve alçak gönüllükte toprak gibi ol, hoşgörülülükte deniz gibi ol, ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol”  öğütleri ile  de bütün insanları; doğruluğa, hoşgörüye, sevgi ve barışa çağırmıştır.

“Ben Kur’an'ın sadık bir kölesiyim, Hz. Muhammed'in ayağının tozuyum” buyuran Hz. Mevlana’ya göre ölüm, Şeb’i Aruz’dur, düğün gecesidir, Yüce Allah (C.C) ile buluşma, kavuşma, yani Vuslat Gecesidir.

Karaman’da 7 yıl yaşayarak ve yine annesi Mümine Hatun’un Karaman’da metfun bulunması ile ilimizi şereflendiren Hz. Mevlana’yı 745. Vuslat yıldönümünde sevgi, saygı, hürmet ve rahmetle yâd ediyorum.” dedi.