Genç Memur Sen Karaman İl Temsilcisi Ömer Arslan  İnsan Haklarıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.  
Bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü. İnsanın insana yaptığı haksızlıklar dünyanın dört bir yanında bugün bir kez daha kınanıyor, protesto ediliyor.

Dünya coğrafyasında haksızlığa uğrayan her bireyin, zulme uğramış her mazlumun hakkını savunmaktan yanayız. Ne mazlumun kimliğini sorarız, ne zalimin. Allah’ın yarattığı insanoğluna kim haksızlık etmişse karşısındayız.

Bugün dünya üzerinde zulme en çok uğrayan ve şu anda bile evlatlarını, kardeşlerini, eşlerini kaybeden Müslüman mazlum kardeşlerimizi anmak için buradayız.

Dünyanın en adaletsiz savaşının yaşandığı Suriye’de, seçilmiş hükümete karşı darbe yapılan Mısır’da, ambargo altında inleyen Gazze’de, mezhep savaşına sürüklenen Irak’ta ölen mazlum kardeşlerimizin adını anmak için buradayız. Yurtlarından sürülmüş Myanmarlılar, toprakları gasp edilmiş Doğu Türkistanlıların sesini duyurmak için buradayız.

Dini, inancı, milleti, mezhebi, ülkesi, ideolojisi ne olursa olsun milletin iradesine kast eden her kesime ve her eyleme karşıyız ve karşısındayız. Bizler ayrım yapmaksızın çıkarları değil hakkı ve adaleti üstün tutan “yeni bir dünya” istiyoruz.

Türkiye’deki gençler olarak dünya gençliğini insan ihlallerine karşı sonuna kadar direnmeye, onurlarına, tercihlerine ve seçimlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Rabia-tül Adeviyye Meydanı’nda yapılan katliama tanık olan ve bu zulme isyan eden biz gençler kendimiz Rabia Kuşağı olarak adlandırıyoruz.

Rabia Kuşağı olan bizler daima adaletin, hürriyetin, meşruiyetin, insan haklarının savunucusu olacağız.

Bu değerlerin karşısında duran tüm düşünce ve hareketlerle de her ne pahasına olursa olsun mücadele edeceğiz. Katliamların üzerinden 100 gün değil 100 yılda geçse Mazlumun yanında olmayı sürdürecek, hakkı haykıracak, insanlığı ayakta tutmak için görevde olacağız.

Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Memur Sen’in Gençliği olarak diyoruz ki, 

Dünya İnsan Hakları gününde tüm Batı ülkeleri İslam coğrafyasında yaşanan zulme, adaletsizliğe ve katliamlara sessiz kaldı ama siz sessiz kalmayın. Sesinizi İnsan hakları gününde duyurun. Katliamlar olmasın dünyada, ölümler olmasın.

Tüm mazlumların adına hepinizi saygıyla selamlıyoruz,''dendi.