Temiz Dünya Konferansında alınan karara göre 21 Eylül 2019 tarihinde Dünya üzerinde eş zamanlı olarak gerçekleşen Çevre Temizliği Hareketi, Türkiye’de 81 şehirde 100’den fazla noktada 80.00 kişinin gönüllü katılımıyla gerçekleştirildi.

Her yaş aralığından katılım gösteren gönüllüler Dünya Temizlik Gününün oluşturduğu farkındalık ve milli çöp meselesi hakkında detaylı bilgi sahibi olma fırsatını yakaladılar. Yaşam alanımız olan dünyanın sürdürülebilir kılınması adına herkesin bu bilinçle yaşaması gerektiğini ortak çıktı olarak belirlediler.

Dünya Temizlik Gününde daha bir temiz çevre sağlıklı bir yaşam için toplanan Karamanlı gönüllüler de 15 Temmuz Aktekke Demokrasi Meydanında toplandı. Toplanan grup Karaman Belediye otobüsü ile Alparslan Türkeş Bulvarı’na bırakıldı. Grup daha sonra Alparslan Türkeş Bulvarı’nda temizlik yaptı.

Karaman’da organizasyonu yapan Ahmet Selim Kartal, Burak Ayık, Cihat Kantar, Ruken Dilsiz, Saliha Zeynep Ertaş, Betül Altınsoy, Yasemin Bulut ve Gülşen Yılmaz, katılımcılara ve Karaman Belediyesi’ne vermiş olduğu desteklerden ötürü teşekkür etti.