Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin olumsuz hava koşullarının devam etse de bütünleme sınavlarının yüz yüze yapılacağı yönündeki kararı öğrencileri bir hayli üzerken, CHP Karaman Gençlik Kolları İl Başkanı Mustafa Durmaz’da bu konuyu gündemine aldı.

Konuyla ilgili olarak yazılı basın açıklamasında bulunan Durmaz, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğünün öğrencilerin taleplerine kulak tıkadığını ifade etti.

Durmaz açıklamasında: “Türkiye genelinde olumsuz hava şartları Karaman'da da etkisini gösterdi.  Kuvvetli kar yağışı etkisini sürdürürken, ulaşım ve kent merkezindeki hayat olumsuz etkileniyor.

Karaman'da etkisini sürdüren kar yağışının aralıklı geçişlerle 2 gün daha devam etmesi bekleniyor. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olumsuz hava şartları nedeniyle bütünleme sınavını erteledi, erteleme süresinin bitmesi ile birlikte Rektörlük tarafından yapılan açıklamada bütünleme sınavlarının yüz yüze yapılacağı duyuruldu.

Fakat çoğu öğrenci bu karardan dolayı şikayetçi, öğrenciler sosyal medyadan tepkilerini dile getirdi. Şehirlerarası kara yolları kapalı olması ve sınava il dışından gelecek olan öğrencilerin, Karaman'a gelmekte zorluk çekmesi, otobüs firmalarının seferlerini iptal etmesi üniversiteli öğrencileri mağdur etmektedir. Bu nedenlerden dolayı öğrenciler online sınav talep etmektedir. Fakat Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğü dışarıda yağan kara gözlerini kapatmış, öğrencilerin taleplerine kulak tıkamış, ısrarla bütünleme sınavlarını yüz yüze yapılmasına karar vermiştir.

Üniversiteli kardeşlerimizin bu haklı isyanlarının her zaman yanındayız. Öğrenci arkadaşlarımızın sesi oluyoruz.

Öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi gerekirken görmezden gelen Üniversite Yönetimine duyurumuzdur” ifadelerini kullandı.