İzmir Ticaret Borsası tarafından ulusal ve uluslararası boyuttaki tarım ve gıda ürünleri ticaretinin geliştirilmesi amacıyla oluşturulan elektronik alım - satım platformu e-Commodity Bazaar Emtia Alım - Satım Portalı'na yönelik tanıtım çalışmaları ve işbirliği anlaşmaları dahilinde, Karaman Ticaret Borsası ile İzmir Ticaret Borsası arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol ile Karaman Ticaret Borsası'na kayıtlı üyeler de e-commodity bazaar portalında firmalarını ve ürünlerini tanıtabilecek ve alım - satım işlemleri için farklı firmalar ile işbirliği yapma imkanlarına sahip olabilecek.

e-Commodity Bazaar projesinin tanıtım çalışmaları ve işbirliklerini değerlendiren İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli; “Tüm gayesi ülkemiz tarım sektörüne hak ettiği ilgi ve önemi göstermek olan Borsamızın bu değerli projesini yürütmenin en etkin yolunun diğer oda ve borsalarla oluşturacağımız işbirlikleri olduğu inancındayız. Bu doğrultuda Karaman Ticaret Borsası ve üyeleriyle ortak bir hedef ve azimle birlikte çalışmalar gerçekleştirecek olmak bizleri oldukça heyecanlandırıyor" dedi.

Karaman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Baştuğ ise, “Karaman'ın tarımsal ticaretinde başlıca öneme sahip olan hububat ve bakliyat ürünlerinin elektronik ticarete ve e-Commodity Bazaar'ın işleyişine oldukça uygun olduğunu düşünüyoruz. Ülkemiz tarım ve gıda sektörünün geleceği için her zaman yenilikçi ve faydalı girişimlerin arkasında olacağız" şeklinde konuştu.