EDEP Platformu, Karaman’daki basın mensuplarıyla Nazikçe Kafede bir araya geldi. ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, KADEM, Ensar Vakfı, TÜRGEV, Diyanet Vakfı ile İnsan ve Medeniyet Hareketi STK temsilciliklerinin bir araya gelerek oluşturulan EDEP Platformu, seçmeli derslerin önemini vurguladı.

Düzenlenen toplantıda konuşma yapan EDEP Platformu İl Başkanı Cahit Suci:

“Değerli basın mensupları bildiğiniz üzere 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde okutulacak olan seçmeli derslerin seçim süreci 3-21 Ocak tarihinde arasında yapılacaktır. Bu konuda sizleri ve kamuoyunu bilgilendirmek için toplanmış bulunuyoruz. İlginize EDEP olarak çok teşekkür ediyoruz.

Kıymet değer öğrencilerimizin ana dersleri yanında okuyacakları birçok seçmeli dersler de bulunmaktadır. Bu seçmeli dersler bir yönü ile öğrencilerimize takviye amacı taşımakta bir yönü ile de manevi değerlerini öğrenme imkanı ve fırsatı vermektedir.

Değerli basın mensupları; takdir edersiniz ki kuş iki kanadı ile birlikte uçar. Kanadının biri eksik olursa hareket kabiliyetini kaybeder. İnsandan madde ve mana yönü ilk ancak kemale kavuşur. Madde ve mana insanın iki kanadı gibidir. Birinin noksan olması insanı kamil noktasında zayıf bırakır. Bu sebeple ilkokul, ortaokul ve lise çağında okuyan öğrencilerimizin özellikle Kur’an-ı Kerim, peygamberimizi hayatı ve temel dini bilgiler derslerini seçerek manevi yönlerini zenginleştirmeyi düşünüyoruz.

Örgün eğitim içerisinde Kur’an-ı Kerim, peygamberimizin hayatı ve temel dini bilgiler derslerinin verilmiş olması takdire şayan bir iştir. Bu fırsatı iyi değerlendirmek gerektiğini düşünüyoruz. Aziz ecdadımızın şehit kanları ilk sulandığı bu Anadolu coğrafyasının ilelebet İslam yurdu kalması için rabbimizin, peygamberimizin vasıtası ile gönderip Kur’an-ı öğrenmek elbette en temel görevlerimizden biridir. Kur’an-ı okumak, anlamak muhakkak ki hayatımıza anlam kazandıracaktır. Peygamberimizin hayatı dersi onun örnekliğini, güzel ahlakını bize davranış olarak kazandıracak ve huzurlu bir toplumsal yapı oluşturacaktır.

Temel dini bilgiler dersi ile de muhakkak ki huratellerden uzak öğretici bilgileri öğreneceğiz. Saygı değer velilerimize ve öğrencilerimize vakit kaybetmeden 21 Ocak tarihin kadar okullarına müracaat ederek. Kur’an-ı Kerim, peygamberimizin hayatı ve temel dini bilgiler seçmeli derslerini seçmelerini bu vesile ile hatırlatıyoruz” dedi.

Suci’nin konuşmalarının ardından basın mensuplarına arabaşı ikramında bulunuldu.