Konya’nın bir önemli projesi daha tamamlanmak üzere. Toros Dağları üzerinde yapımı devam eden Eğiste Hadimi Viyadüğü’nde artık sona gelindi, açılış için gün sayılıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇACAK

Eğiste Hadimi Viyadüğü’nün açılışını, 26 Kasım 2022 Cumartesi günü Konya’ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

EĞİSTE HADİMİ VİYADÜĞÜ

Türkiye'nin en yüksek ayaklı viyadüğü, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerini kesintisiz bağlayacak. "Dengeli konsol" yapım metoduna göre yükseklikleri 42-166 metre olan 8 orta ayak ve 2 kenar ayak üzerinde projelendirilen Eğiste Hadimi Viyadüğü, bu özelliğiyle, Türkiye'nin en yüksek ve en uzun dengeli konsol köprüsü olma özelliğini taşıyor.

12,5 metre gabarili çift yol platformuna göre aynı temele oturan 2 farklı köprü şeklinde projelendirilen Eğiste Hadimi Viyadüğü, gidiş-geliş güzergahında ikişer şeritten toplam 4 şerit olarak trafiğe hizmet verecek.

Mevcut 2 yönlü yolun standartlarının ve bu kapsamda trafik, yol ve sürüş güvenliğinin artırılması için yapılan Eğiste Hadimi Viyadüğü'nün tamamlanmasıyla mevcut yola göre yaklaşık 4 bin 400 metre kısalma sağlanacak. Viyadüğün tamamlanmasıyla, Türkiye'nin kuzey-güney aksının önemli arterlerinden biri olan Konya-Hadim-Taşkent-Alanya güzergahında zaman, seyahat konforu ve sürüş emniyetiyle yol standardı yükseltilecek, zamandan ve akaryakıttan tasarruf edilerek ülke ekonomisine önemli oranda katkı sağlanacak.

Adeta Toroslar’a mühür vuran Eğiste Hadimi Viyadüğü sayesinde, Konya-Antalya arası seyahat süresi 20 dakika kısalacak.