Açılışa Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, KMÜ Rektörü Mehmet Akgül, İl Genel Meclis Başkanı Adem Kapar, Karaman Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Yunus Özdemir, daire müdürleri, sendika üyeleri ve eğitimciler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti okunması ile başlayan program Karaman Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Yunus Özdemir ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın açılış konuşmaları ile devam etti.

Mecliste şuan bir yasa görüşmesi var ve bu yasa çalışmasının içerisinde memurları, kamu görevlilerini ilgilendiren özellikle sözleşmeli olan arkadaşlarını ilgilendiren bir teklif söz konusu olduğunu ve bu teklifi son derece önemsediklerini belirten Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın; “Önümüz sendikal anlamda önemli bir dönemi işaret ediyor. 1-31 Ağustos arasında 5. Dönem toplu sözleşme süreci var. Şimdi 5. Dönem toplu sözleşmeye giderken önümüzde çok önemli sorunlarımız var. Kamu görevlilerinin çok büyük beklentileri var. 3600 ek göstergenin bu anlamda bütün kamu görevlilerini kuşatacak beklentiyi karşılayacak şekilde bir çerçevede sunulması, tartışılması ve bunun topluma kazandırılması noktasında Memur-Sen’in bir çalışması bir gayreti var. 4 toplu sözleşmede de gündeme getiriyoruz. Vergi adaletsizliği konusu bu anlamda canımızı yakan canımızı sıkan konuların başında. Çünkü gelir vergisi alanında kayıplarımız var. Yardımcı hizmetlerde arkadaşlarımız var. Gelir idaresi sınıfına aktarılsın veya yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılsın. Onlarda ek gösterge sistematiğine dahil edilsin. Bu anlamda beklentiler karşılansın diye uzun süredir dile getirdiğimiz dillendirdiğimiz teklifler var. Sendikamız “Talebiniz Teklifimiz Olsun” diye bu anlamda süreçlerini yürütüyorlar. Toplu sözleşmeye ilişkin genel teklifler hem de hizmet konulu teklifleri şuan mutfak çalışmalarıyla şekilleniyor.

Bugün önemli bir gün. Mecliste şuan bir yasa görüşmesi var ve bu yasa çalışmasının içerisinde memurları, kamu görevlilerini ilgilendiren özellikle sözleşmeli arkadaşlarımızı ilgilendiren bir teklif söz konusu. Bu teklifi son derece önemsiyoruz. Atılan adımı da son derece takdir ediyoruz. Bunu asla yabana atamayız bu konuda nankörlük yapamayız. Çünkü 4+2 şeklinde istihdam edilen mevzuatı hem eğitim hem diyanet hem de sağlık boyutuyla üçüne aynı tutturan bir sözleşmeli istihdamı türedi. 4+2 yani 4 yıl sözleşmeli çalışacak 2 yılda kadrolu çalışacak sonra tayin isteyebilecek diye üretilen bu mevzuat çerçevesinde göreve başlayan arkadaşlarımızın 3+1’e indirilmesi konusunda beklentilerine siyaset karşılık verdi ve bugün bir düzenleme yapılıyor. Bunun için bu kısmı son derece önemsiyor son derece takdir ettiğimi belirtiyorum.

Fakat bir teklifi de buradan işin muhataplarına ulaştırmak istiyorum. Bugün hem Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulunu ziyaret ettik, hem de AK Parti Grup Başkan Vekili ile görüştük. Kesinlikle atılan bu adımı son derece yerinde buluyoruz. Bunun bir an önce çıkmasını bekliyoruz. Fakat kamudaki 46 ayrı madde ve mevzuat üzerinden istihdam edilen sözleşmeli türü var. Bu konuda arkadaşlarımızın ve bizimde beklentilerimiz karşılansın bizimde bu anlamda göz önünde bulundurulduğumuz atılan adımlarla fark ettirilsin ve hissettirilsin anlamında bize sundukları teklifi talebi yetkililerle paylaştık ve buna ilişkin uzun süredir diplomasi yapıyoruz.

İstiyoruz ki bugün 3+1 düzenlemesi meclisten çıksın fakat sonra sosyal taraflarda partilerin grup başkanları dolayısıyla siyaset mekanizması Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulları, Çalışma Bakanlığı bir araya gelsin ve bu konuda alandaki beklentiler, talepler, teklifler rafine edilsin ve bu anlamda bir ortak mevzuata indirgenerek ortak bir hükümlülüğe çekerek bu konuda kamuda çalışma barışının temin edilen ikinci bir adım mutlaka devamında atılsın ve bugünkü adımın içerisine dahil edilemeyecekse. Öyleyse teklifimizi yeniliyorum. Mevcut adımı son derece önemsiyor ve bu konuda takdir ediyoruz. Bunun asla geri adım atılmadan yasalaşmasını bekliyoruz. Fakat bunun devamının gelmesini teklif ediyoruz. Sosyal taraflarla bir araya gelerek kamunun tamamının resmedilebilmesi, sorunların nitelikli fark edilebilmesi anlamında bir mutfak çalışmasının hiç geciktirilmeden devreye alınmasını Memur-Sen olarak bu konuda yaptığımız çalışmalarla buna en ciddi katkıyı sunacak kapasitede olduğumuzu da bilinmesini istiyorum” dedi.

Açılış töreni kurdele kesiminin ardından verilen ikram ile son buldu.