Konuyla ilgili olarak Karaman Güzel Sanatlar Lisesi’nden yapılan açıklamada:

“Covid-19 ile mücadele ve pandemi süreci hepimiz için çok zor geçti, bu süreç bütün insanları ve sektörleri olumsuz etkilediği gibi eğitim süreci de bizim açımızdan oldukça zorluklar içeriyordu. Evet, bu pandemi sürecinde biz öğretmenler eğitimi uzaktan yaptık, bütün meslektaşlarımız gibi bu süreçte öğrencilerimizden ayrı kalmak ve onlarla aramıza mesafelerin girmesi hepimizi üzdü. İşte bu mesafeyi azaltmak, öğrencilerle bağımızı güçlü tutmak ve Covid-19'u anlatmak adına Karaman Güzel Sanatlar Lisesi olarak Covid-19 temalı bir sergi düzenledik. Sergide öğrencilerimizin el emeği göz nuru eserleri ve sergiye büyük emek harcayan Görsel Sanatlar Bölümü öğretmenlerinin desteğiyle pandemi sürecini sanatsal açıdan değerlendirmek istedik. Covid-19'u yenmek için alınması gereken tedbirleri, uyulması gereken kuralları renklerle, fırçalarla, afişlerle, sloganlarla; yani kendi sanat dilimizle anlattık.

30. 06.2021'de saat 17.00'da Park AVM'de açılan sergimize ilgi büyük oldu. Valimiz Sayın Mehmet Alpaslan Işık, Belediye Başkanı Sayın Savaş Kalaycı, Vali Yardımcısı Sayın Oğuz Şenlik, İl Emniyet Müdürü Sayın Ayhan Taş, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet Çalışkan, İl Sağlık Müdürü Sayın Dr. Adnan Kurşun ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın İsmail Kılınç sergimize teşrif ederek bizleri onurlandırdılar. Karaman Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Sayın Serkan Demirtaş, Görsel Sanatlar Bölümü öğretmenleri ve sevgili öğrencilerimizin eşliğinde sergimiz değerli misafirlerimize tanıtıldı. Bu uzaktan eğitim sürecine bir renk katmak ve değerli misafirlerimizi ağırlamak bizler için bir gurur kaynağı oldu.

Sergimizin oluşmasında emek veren Okul Müdürümüze, Müdür Yardımcılarımıza, Görsel Sanatlar Bölümü öğretmen ve öğrencilerine, Karaman Güzel Sanatlar Lisesi ailesi olarak çok teşekkür ederiz.

Beş gün devam edecek olan sergimize siz değerli Karamanlıları da bekleriz. Eğitim uzaktan da olsa mesajımız var ve hep olmaya devam edecek!” denildi.