Eğitim-Bir-Sen Karaman Şubesi, Türk Eğitim-Sen Karaman Şubesi, Eğitim Sen Karaman Şubesi ve Eğitim İş Karaman Şubesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde, İzmir’in Ödemiş İlçesinde yaşanan ve okul müdürünün ölümü ile sonuçlanan şiddet olayını kınayarak ortak basın açıklaması yaptı.

Eğitim-Bir-Sen Karaman Şubesi Başkanı Yunus Özdemir, ilgililerden caydırıcı ve önleyici tedbirler almasını dileyerek, “Bu saldırılar geleceğimizi karartmakta, eğitim camiasını tedirgin etmekte, birçok mağduriyete neden olmaktadır. Eğitimcilere yönelik her saldırı, aklımızı körleştirmekte, ruhumuzu karartmakta, benliğimizi esir almakta, irfanımızı yok etmektedir. Bu sebeple, cehalete dayanan şiddete veya şiddete dayanan cehaleti bir an evvel ortadan kaldırmalıyız. Öğretmenlerimizi hedef alan bütün saldırılar sona erilinceye, kanlı, karanlık, bu şuursuzluk son buluncaya kadar, herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz.” dedi.

Türk Eğitim-Sen Karaman Şubesi Başkanı Ziya Hotamışlı yaptığı açıklamada, şiddeti nefretle kınadıklarını dile getirerek, “Özelde öğretmene, genelde kamu çalışanlarına yönelik şiddet vakalarını önleyebilmek için geçen mevzuat düzenlemeleri için hemen, hiç vakit geçirmeden, derhal harekete geçilmelidir. Şiddet konusunda gerekli mevzuat düzenlemeleri yapılmaz ise bundan sonra yaşanabilecek şiddet vakalarını sorumlularından birisi olarak bu tedbirlerin almayan makamları göreceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Eğitim Sen Karaman Şubesi Başkanı Derya Kart da, “Eğitimde şiddeti arttıran ve her fırsatta öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran politikaların sonucudur. Okulların çeteleşmesi ve şiddet yuvası haline gelmesi giderek artmakta ve şiddetin boyutu giderek tırmanmaktadır.” şeklinde konuştu.

Eğitim İş Karaman Şubesi Başkanı İsa Çetin ise ilgililerin bu tür şiddet olaylarına kayıtsız kaldığını belirterek, şunları söyledi;

“Ne yazık ki bilim yuvası olması gereken okullarımız, hem eğitim çalışanları hem de öğrencilerimiz için güvenli alanlar olmaktan çıkmıştır. Milli Eğitim Bakanlığına hatırlatıyoruz; eğitim çalışanlarının ve öğrencilerin güvenini sağlamak sizin oturduğunuz makamların asli görevlerindendir. Yaşanan bu şiddet olaylarının kendi yanlış politikalarının sonucu olduğunu görmeyen, bu utanç olayları münferit sayan, kendi sorumluluğundaki kamu görevlilerinin ve öğrencilerin güvenliğini sağlamaktan aciz bir bakanlık, hükümsüz olacaktır.”