İGEDER Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özkan’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa ilgi büyüktü.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İGEDER Karaman İl Temsilcisi Ahmet Tosuncu yaptığı konuşmada;

İGEDER kurulduğu günden itibaren öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlamayı hedef edinmiştir. Bu kapsamda yurt içinde ve yurt dışında öğretmen akademileri yapmaktadır. Akademiler ücretsizdir. İGEDER, 2015 yılından itibaren akademi çalışmalarını yürütmek için kendi formatörünü yetiştirmeye başlamıştır. Formatörlük sürecini tamamlayan eğitimciler öğretmen akademilerinde eğitimci olarak görev alabilmektedirler. Eğitimler çoğunlukla 20 ila 30 kişilik atölye şeklinde düzenlenmekte olup bunun yanında salon programları da yapılmaktadır.

Atölyelerimiz:

  1-) Liderlik ve Takım Yönetimi,                  

  2-) Akıl Oyunları Eğitimi,

  3-) Etkili Sınıf Yönetimi,                         

  4-) İletişimde Beden Dili Eğitimi,

  5-) Etkinliklerle Değerler Eğitimi,       

  6-) Kodlama Eğitimi,

  7-) Bilinçaltı Süreçlerle Öğrenci Motivasyonu       

  8-) Eğitimde Drama,

  9-) Koçluk Eğitimi,        

10 -) Etkili Sunum Teknikleri,

11-) Etkinliklerle Çocuğu Tanımak ve Anlamak,

12-) Okulda Çatışma Yönetimi,                 

13-) Film Okuma Teknikleri,

14-) Ardunio Eğitimi,           

15-) Sosyal Medya Farkındalığı Eğitimi.

Başlıca çalışmalarımızın ikincisi ise; Öğrenci Akademisi ya da İGEDER Akademidir. Öğretmen yetiştiren tüm birimlerdeki öğrencilere, eğer gelecekte öğretmen olacaklarsa daha birinci sınıftan itibaren bu mesleği anlatıyoruz. Çünkü bu meslek, diploma aldıktan sonra hazırlanacak bir meslek değildir. Bu meslek 14 yaşında iken, “ben gelecekte öğretmen olacağım” diyerek hazırlanılması gereken bir meslektir. 21 yaşından sonra “hiçbir şey olamazsam öğretmen olurum” denilebilecek bir meslek değildir ve olmamalıdır. Öğretmenlik, gerçekten kişilik özellikleri ile, liyakatiyle, sosyal sorumluluk duygusu ile, duygusal zekasıyla bir bütünlük teşkil eden ve dokunduğu çocuğun geleceğimiz olduğunu düşünerek yapılacak bir meslektir. İşte bizde bu sebeple bu mesleği, daha fakültenin birinci sınıfında usta-çırak ilişkisi kurdurarak mesleği her yönüyle anlatıyoruz.

Çalışmalarımızın üçüncüsü ise, Platform adını verdiğimiz çalışmamızdır. Aynı branştan öğretmenleri bir araya getirerek, uyguladıkları metotları paylaşıp ortak bir akıl ve metot oluşmasına vesile olmaya çalışıyoruz. Buradaki ana amaç, iyi bir metot bulan ve iyi sonuçlar elde eden bir öğretmenin, bu metodu diğer öğretmenlerle de paylaşarak, denenmiş bir metodun tüm öğretmenler tarafından uygulanmasını sağlıyoruz. Herkes bir metot bulur ve uygularsa, öğrencileri deneme tahtasına döndürebilirsiniz. Bunun önüne geçmek adına bu platform çalışmasını uyguluyoruz. “

“Bizim vazifemiz, karakterli ve şahsiyetli bir nesil yetiştirmektir.” İfadelerine yer verdi.

Açılış konuşmasından sonra eğitimde iz bırakan şahsiyetler Nurettin Topçu, Mahir İz, Mahmut Mazhar Bayram, Selçuk Eraydın ve Yaman Dede Lakaplı Mehmet Abdulkadir Keçeoğlu önemli şahsiyetler hakkında sunum yapan İGEDER Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özkan, “Bize bir insan mektebi lazım. Bir mektep ki; kendi ruhumuza kavuştursun; her hareketimizin ahlaki değeri olduğunu tanıtsın, hayâya hayran gönüller, insanlığı seven temiz yürekler yetiştirsin; her ferdimizi milletimizin tarihi içinde aratsın. Vicdanlarımıza her an Allah’ın huzurunda yaşamayı öğretsin. Muallim, âlim donanımına sahip dünyanın en büyük mesuliyetine sahip insandır.” dedi.