Yarışma sonucunda öğrenciler tarafından tasarlanan 14 oyunun sergilendiği serginin açılışı Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Hüseyin Oduncu tarafından yapıldı. İbrahim Bey Ortaokulu Müdürü Tugay Koçak, Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu Müdürü Feyzan Koçak ve öğrenci velileri açılışta bulundu. Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Hüseyin Oduncu yaptığı konuşmada kodlamanın öneminden şu şekilde ifade etti.

“Gelecekte teknolojiyi üreten tarafta olmak çok büyük önem taşımaktadır. Şu dönemde bile teknolojiyi üretenlerle tüketenler arasındaki seviye farkı hızla artıyor. Bilim ve teknolojiye öncelik veren şirket, kurum hatta ülkelerin rakiplerine göre bir değil birkaç adım önde olduğunu, dünyaya yön verebildiklerini görüyoruz. Tüketen değil üreten bir toplum olabilmek için kod yazmak önemli bir husustur.“

Tugay Koçak da “Kod yazmanın eğlenceli olduğunu göstermek, bir bilgisayar oyununu programlamayı, o oyunu oynamaktan daha cazip hale getirerek; öğrencilerimizin derslerini pekiştirmelerini ve içerik oluşturmalarını sağladık.” dedi.

Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Hüseyin Oduncu, İbrahim Bey Ortaokulu Müdürü Tugay Koçak ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Şerife Aydoğan tarafından verildi.