Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından hayata geçirilen ve Karaman’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde çocuk ve gençlerin yoğun ilgisi eşliğinde devam eden "IAAF Eğlenceli Çocuk Atletizmi" festivalleri özel eğitim, anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda öğrencileri atletizm branşıyla buluşturmaya devam ediyor.

Karaman merkez ve ilçe okullardan gelen talepler doğrultusunda IAAF Çocuk Atletizm Eğitmeni Melihşah Katman tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde şuana kadar 4-12 yaş arası 7 bin 100 süper çocuk sprint engel koşu parkuru, formula1 bayrak yarışı, çapraz sıçrama, baş üzerinden top atma, hedefe roket atma ve kurbağacık sıçrama oyun parkurlarında kıyasıya mücadele ederek, eğlenceli ortamda spor yapmanın tadını çıkardı.

Eğlenceli çocuk atletizmi festivallerinde güzel bir ivme yakaladıklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “İlimizde büyük bir heyecan ile başlattığımız eğlenceli çocuk atletizmi festivallerinde hedeflenen sayıya doğru yaklaşıyoruz. Bizler için öncelik çocuklarımızı sporla tanıştırmak ve spor kültürünü çocuklarımıza aşılamak. Alanında uzman antrenörlerimiz eşliğinde gerçekleşen eğitimlerde şuana kadar gelen tepkiler amacımıza ulaştığımızı gösteriyor. Yıl içerisinde devam edecek festivallerde çocuklarımızın eğlenceli bir ortamda spor yapmaları sağlanırken, spor kulüplerine de önemli bir alt yapı oluşturulabilecek" dedi.