Toprak Mahsulleri Ofisi Konya Şube Müdürü Yaşar Kesen ile Karaman TMO Şube Müdürü Uğur Ay, Karaman Valisi Murat Koca’yı Makamında ziyaret etti.

Ziyarette Vali Koca’ya kurum çalışmaları hakkında bilgi veren Yaşar Kesen kısa bir süre önce Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ve katılımlarıyla başlatılan “Ekmek İsrafı Önleme Kampanyası” hakkında açıklamalarda bulundu. Ekmek israfının önlenmesine ilişkin toplumsal bir duyarlılık ve farkındalık oluşturulmasına öncülük etmek, ekmeğin israf edilmeden tüketilmesi duyarlılığını geliştirmek amacıyla başlatılan projenin yıl boyu sürdürüleceğini belirtti.

Vali Murat Koca ise ekonomisi tarıma dayalı olan ilimizde yılda 200 bin ton buğday üretilmekte olup, maalesef ülkemizde yılda 550 bin ton ekmek israf edilmektedir. Yani Karaman’ın bir yılda ürettiği buğday miktarının iki katı kadar ekmek ülkemizde maalesef israf edilmektedir. Bu çok ciddi bir rakamdır ve bir şekilde bunu azaltmak için gerekli önlemleri almamız gerekmektedir. Bu noktada Sayın Başbakanımızın himayesinde başlatılan “Ekmek İsrafı Önleme Kampanyası” ekmek israfını önlemek, yetişecek olan çocuklarımıza okul çağında ekmek israfının önlenmesini anlatmak, ekmeğin israf edilmemesi gerektiğini ifade etmek, toplumun dikkatini çekmek açısından çok önemli bir projedir. Ekmek israfının çoğalmasını önleyip, israf edilmeden tüketilmesini sağlamak için ilimizde de gerekli tedbirlerin alınması konusunda çalışma yapılarak, bu projeye önemli katkılar sağlamak istiyoruz.” dedi