Proje çalışmaları kapsamında Karaman’da en büyük ekmek üretim kapasitesine sahip olan Tünelsan Ekmek Fabrikasında 23:00—05:00 saatleri arasında ekmek üretimi gerçekleştirildi. Yapılan üretimde ekmek fabrikasında ekmek üretiminde kullanılan unların yanı sıra Karaman’da ekmeklik buğday unu üretimi yapan Komgıda A.Ş. tarafından üretilmiş Golda Ekmeklik Buğday Unundan da getirtilmiş ve Karaman’da üretilen unla, ekmek üretiminde kullanılan diğer unlardan elde edilen ekmeklerin ve unların kalite kıyaslaması yapıldı.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada; “Rehberlikçi denetim anlayışımız çerçevesinde Tünelsan Ekmek Fabrikasında gerçekleştirilen denetim İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürü Fatih Ayaz, Kontrol Görevlileri Avni Kılınç, İsmail Varlı ve Ümit Taha Yasin Okutan tarafından gerçekleştirilmiştir. Karaman Fırıncılar, Pastacılar, Lokantacılar Odası Başkanı Alaattin Divleli, Komgıda A.Ş. üretim müdürleri Abdurrahman Yönet ve Ali Gümüş ile Tünelsan Ekmek Fabrikası yetkilisi Ali Tekin de üretim boyunca denetim ekibimize eşlik etmişlerdir. Yapılan denetim, üretilen ekmeklerin ve kaliteye etki eden tüm unsurların birlikte değerlendirmesinin yapılmasıyla sona erdirilmiştir.
Ekmek fabrikası çalışanları Yusuf Eren, İsmail Günay, Ali Koçgürbüz, İsmail Koçgürbüz, Bekir Duran, Ali Çetin,  Zeyit Dinçer, M. İsmail Koçgürbüz ve Güner Aytürk ile birlikte karşılıklı diyalog içerisinde gerçekleştirilen üretimde bize eşlik eden Karaman Fırıncılar, Pastacılar, Lokantacılar Odası Başkanı Alaattin Divleli, Komgıda A.Ş. üretim müdürleri Abdurrahman Abdurrahman Yönet ve Ali Gümüş ile Tünelsan Ekmek Fabrikası yetkilisi Ali Tekin’ e ve ekmek fabrikasının tüm çalışanlarına teşekkür ederiz.” denildi.