Mümine Hatun Kültür Merkezi'nde bulunan sergi açılışına Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Milletvekili Recep Şeker, kursiyerler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Sergi açılışı öncesi konuşan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan konuşmasında " Üreten, üretirken de kültürümüzün temelini oluşturan eserlerin gelecek nesillere anlatılmasını sağlayan hanımların her zaman destekçisi olduk ve olmaya devam edeceğiz dedi. 
Yeni Hanımlar Lokali ve Spor Merkezi Geliyor
Başkan Çalışkan konuşmasında ; "Geçtiğimiz ay mülkiyeti belediyemize ait olan ve vatandaşlarımızın Kent Düğün Salonu diye bildiği binada düzenleme çalışmalarına başlamıştık. Bu çalışmalarda sona yaklaştık. Bu binasyı hanımlarımızın gerek el sanatları kursları gerekse spor aktiviteleri yapabilecekleri şekilde yeniden düzenliyoruz. Hizmete sunacağımız bu yeni hanımlar lokali ve spor merkezimiz sayesinde civarda yaşayan hanım kardeşlerimiz kurs ve spor aktivitelerine kavuşmuş olacaklar. Hedefimiz bir kaç yıl içerisinde buna benzer sosyal tesislerin sayısını artırmaktır" dedi.
Bilgi Evleri Açılacak
Hanımların yanı sıra gençlerimiz içinde bir takım çalışmalar yapacağız diyen Başkan Çalışkan " İçinde bulunduğumuz bilgi çağında gençlerimiz için ilimizde bilgi evleri açacağız. Bu evlerde kütüphaneler, bilgisayarlar, eğitim seminerleri gibi bilgiye dayalı bir çok imkanı gençlerimizle buluşturmayı hedefliyoruz" dedi.