Türk polis teşkilatının kuruluşunun 173. yılı dolayısıyla Anıt Park'ta tören düzenlendi.

Törende, Atatürk Anıtı'na Emniyet Müdürlüğü ve Polis Meslek Eğitim Merkezi çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, törende yaptığı konuşmada, köklü bir geçmişe, engin bir bilgi ve deneyime sahip olan teşkilatının, günümüzde sahip olduğu ileri teknoloji ürünü ekipman ve araçlarla, ülkemizin her köşesinde anayasal ve demokratik düzenin devamı, yüce milletin huzur ve güvenliği için yılmadan ve yorulmadan görevini ifa ettiklerini söyledi.

“KARAMAN’IN ÇOK DAHA HUZURLU VE GÜVENLİ BİR KENT OLMASI İÇİN…”

Bayraktar konuşmasının devamında şunları ifade etti; “Suçun önlenmesi ve işlenmiş suçların aydınlatılması bakımından, Karaman ilimiz diğer illerimizle kıyaslandığında ülkemiz genelinde en üst sıralarda yer almaktadır. Bu anlamda Karaman’ın çok daha huzurlu ve güvenli bir kent olması için bu güne kadar olduğu gibi bundan sonraki çalışmalarımızda da etkili, süratli ve kaliteli bir görev anlayışıyla her türlü gayreti göstereceğimizi bilmenizi isterim. 

Uyuşturucu kullanımının ergenlik döneminde hatta daha erken yaşlarda başladığı günümüzde, başta eğitim-öğretimine devam eden, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın korunması için başta sayın bakanımızın, sayın valimizin ve ilgili kurum/kuruluşların da desteği ile planlı çalışmalar yürütmekte, okul çevrelerinde umuma açık park ve bahçelerde sivil ve resmi olarak denetimlerimizi sürdürmekteyiz.

Bize olan desteğinizin her türlü teknolojik imkan ve kabiliyetin üzerinde olduğu bilinciyle, bizlere olan güveninizi önemsiyor, hepinize şahsım ve personelim adına şükranlarımı sunuyorum.

“ELİMİZDEN GELEN ÇABAYI HEP BİRLİKTE SARF EDECEĞİZ”

İlimizin asayiş, huzur ve güvenliğinden sorumlu olan bizlerin temel görev ve misyonu, atatürk ilke ve inkılapları ile cumhuriyete ve niteliklerine sahip çıkmak, insan hak ve özgürlükleri ile anayasal demokratik hukuk düzenini korumaktır.  

Kanun hâkimiyeti ve devlet otoritesini korumak gibi çok önemli ve hayati görevleri yerine getirirken, milletimiz için tehdit oluşturan örgütlerin ortadan kaldırılması, suçun işlenmesinin önlenmesi, suç işleyenlerin yakalanarak adalete teslim edilmesi için her zaman olduğu gibi azimli ve kararlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürecek, halkımızın bize olan güvenine ve sevgisine layık olmak için elimizden gelen çabayı hep birlikte sarf edeceğiz.

Halkımızın can ve mal güvenliğini sağlarken çoğu zaman özel yaşantınızdan, ailelerinizden fedakarlık ettiğiniz gibi canınız pahasına da olsa her türlü tehlikeye göğüs gererek görevinizi layıkıyla yerine getireceğinizden en ufak bir şüphem bulunmamaktadır.

Bu onurlu teşkilatın mensupları olarak her birinizi, üstün görev anlayışı ve mesleki disiplininizden dolayı ayrı ayrı tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim.

Sözlerime son verirken, Karaman Emniyet Müdürlüğü olarak,  bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valim Fahri Meral olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına ve tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum.

Bu vesile ile ülkemizin bekası için Afrin harekatına katılan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımız ile emniyet teşkilatı mensuplarımıza başarılar diler, aziz şehitlerimizi rahmetle, gazi ve emeklilerimizi minnetle anarken, tüm teşkilat mensuplarımızın ve değerli ailelerinin 10 Nisan Polis Gününü kutlar, teşrifleri ile bizleri onurlandıran değerli konuklarımıza teşekkür ederim.”