Fenari Mahallesi Kemal Kaynaş Caddesi üzerindeki 3 katlı binanın son katında ikamet eden İsmet Erkılıçoğlu, Karaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne karşı komşusunun evinden kokular geldiğini ihbar etti.

Yapılan ihbarı değerlendiren ekipler, emekli mimar olduğu öğrenilen 68 yaşındaki A.A’nın evini çöp ev olarak kullandığını tespit etti.

Çağrılan Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından çöple dolu evi ve teras katı boşaltma çalışması başlattı.

İhbarı yapan Erkılıçoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, “Ciddi bir koku var. Kadının rahatsız olduğunu duyduk o yüzden fazla seslenmek istemiyoruz. Ama kokular aşırı şekilde geldiği zaman şikayet etmek zorunda kaldık. Teras ortak kullanım alanı ama orayı da dolduruyor. Çöpe karşı bir hastalığı var sanırım. Ben taşınmadan önce 2013 yılında temizlenmiş. Daha sonra tekrar toplamaya başlamış ve 5 yıl içerisinde bu hale getirmiş evi. Kedi ve köpek hastalığı da var, onlara bakıyor sürekli. Evinde baksa bir şey demeyiz ama apartman boşluğunda bakıyor. Koku yapıyor apartman içerisinde. Bizim de çocuklarımız var sağlığımızdan endişe ediyoruz.” dedi.

Çöp ev tamamen boşaltılarak temizlendikten sonra ilaçlanarak dezenfekte edilecek.