Türk Ulusunun hiçbir ayrımcılık yapmadan tek vücut olarak yurdunu savunmak için düşmanın karşısında vatanı için dimdik durduğunu kaydeden CHP Belediye Başkan Adayı Emin Ege,”18 Mart Çanakkale Destanı; vatanı, bayrağı, özürlüğü ve istikbali tehlike altına girdiğinde, aziz ve fedakar milletimizin, imkansızı mümkün kılabileceğinin bütün dünyaya ispatıdır” dedi.

Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan CHP Belediye Başkan Adayı Emin Ege, tarihin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi’nin Türk Milletinin en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğunun altını çizdi.

“Anadolu’nun dört bir yanından gelerek Çanakkale’de göğüs göğse çarpışarak şehit düşen ecdadımız; vatan bayrak ve bağımsızlık uğruna zerre tereddüt etmeden ölümü göze alıp şehit düşmüştür. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin kanları ve canlarıyla suladıkları bu vatan topraklarının; dün olduğu gibi bundan sonrada milletimiz tarafından kutsal bir emanet olarak korunacağı herkes tarafından iyi bilinmelidir. Bu vatan toprağı uğruna toprağa düşüp Şehit olan Kahraman Mehmetçiklerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Fedakârlıkların en büyüğüne imza atan Gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.

Çanakkale Zaferimizin yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ülkemizin savunması, birliği, bütünlüğü ve geleceği için canlarını vererek bu toprakları bizlere vatan edip miras bırakan aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyorum ”dedi.