Karaman Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünce Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda simülatör aracı kuruldu.

Simülatörlü araç ile emniyet kemeri kullanma alışkanlığı olmayan sürücülere kaza geçirmeleri durumunda yaşayacakları, uygulamalı bir şekilde gösterildi.

SÜRÜCÜLER, CEZA YERİNE SİMÜLATÖR ARACA DAVET EDİLDİ

Bu sırada trafik uygulaması yapan Karaman Emniyeti Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, emniyet kemeri takmayan sürücülere uygulamalı eğitimleri olduğunu belirterek, ceza yazmayıp simülatör araca davet etti.

Simülatör aracın içerisine giren vatandaşlara ilk olarak bir aracın takla atması durumunda emniyet kemeri takmadan yaşayacakları gösterildi. Emniyet kemeri takarak da aynı olayı yaşayan sürücü ve yolculara, emniyet kemerinin önemi anlatıldı.

"EMNİYET KEMERİNİN HER ZAMAN TAKACAĞIM"

Simülatör aracına binen sürücüler ise "Emniyet kemeri takmanın ne kadar önemli olduğunu bu araçta gördüm. Emniyet kemerimi her zaman takacağım" dedi.

ALKOL ALMADAN SARHOŞ GİBİ OLDULAR

Diğer yandan vatandaşlar, alkollü direksiyon başına geçen sürücünün görüş kabiliyetini gösteren simülasyon gözlüğünü test etti.

Alkol simülasyon gözlüğü ile vatandaşlara, trafiğe 1.50 promil alkollü çıkıldığında yaşanan durum, davranışları ve aksaklıkları  görsel olarak hissetmeleri ve refleks durumlarını görmeleri uygulamalı şekilde gösterildi.

Simülasyon aracının Karaman’da 1 gün daha kalacağı öğrenildi.