İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı Trafik Kazalarını Önleme Planı kapsamında Karaman Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı denetimler sonucunda yaralanmalı trafik kazalarının azaldığı açıklandı.

Karaman Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Ülkemizde meydana gelen trafik kazalarının %2 oranında azaltılması amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından 08 Ağustos 15 Kasım 2018 tarihleri arasında geçerli olmak üzere Trafik Kazalarını Önleme Planı Hazırlanarak tüm illerimizde uygulamaya konulmuştur. 

Tüm personelimizin dahil edildiği aynı zamanda etkin bir şekilde insansız hava araçlarının da kullanıldığı bu süreçte elde edilen istatistiki veriler değerlendirildiğinde, geçtiğimiz yıl belirtilen dönemde 12873 araç denetlenirken, bu yılın aynı döneminde %63’lük bir artışla 20.943 araç denetlenmiş, 896 araç trafikten men edilirken, %37’lik artışla 1226 araç trafikten men edilmiştir.

“KARAMAN HALKINA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Bu verilere bağlı olarak geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yaralanmalı kazası oranlarında %28, yaralı sayısında da %18 oranında bir azalış olduğu tespit edilmiştir.

Trafik kazalarının en az seviyeye indirilebilmesi için denetimlerimiz kararlı bir şekilde devam edecek olup, bu süreçte kurallara uyarak kazaların azalmasına yardımcı olan saygıdeğer Karaman Halkına teşekkür ederiz.” denildi.