Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ile Performans Taekwondo Spor Kulübünün başarılı sporcuları ve antrenör Ali Can, Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru’yu ziyaret etti.

Ziyarette İhsan Duru’ya verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Kısacık, Karaman’da en başarılı branşlardan birinin tekvando olduğunu söyledi.

Dışarıdan mutlaka destek alınması gerektiğini ifade eden Kısacık, “Yaklaşık 35 tane branşımız aktif bulunmakta. Bunun yanında hem sporcu hem başarı anlamında, en başarılı olduğumuz branşlardan birisi tekvando branşı. Tekvandonun bu duruma gelmesinin en önemli sebeplerden bir tanesi de ilk günden beri bizim yanımızda olan, tekvando sporuna büyük destek çıkan Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Bey’dir. Her konuda destek verdi ve vermeye de devam ediyor. Dışarıdan destek almadığımız sürece başarının gelmesi oldukça zor. Türkiye’de belki destek olmadan başarılı olunabiliyor ama Avrupa, balkanlar ve olimpiyat şampiyonalarında mutlaka dışarıdan destek alınması gerekiyor.” dedi.

“TEMEL AMACIMIZ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KURTARMAK”

Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru’da temel amaçlarının gençlerin ergenlik çağında kötü alışkanlıklardan kurtarmak olduğunu aktararak, şunları söyledi;

“Öncelikle gençlerimiz ile gurur duyuyoruz. Biz destek oluyoruz onlarda gerçekten karşılığını veriyor. Gittikleri yerlerden güzel başarılarla dönüyorlar. Buda bizi çok mutlu ediyor. Bizim temel amacımız gençlerin ergenlik çağında kötü alışkanlıklardan kurtulması. Bunun için gençlerimize böyle bir yardımda bulunmak istedik. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Ali Can hocamızın katkılarıyla başarılı bir trend yakaladık. Bu bizi çok mutlu ediyor.”

“HEDEFİMİZ OLİMPİYAT MADALYASI”

Performans Taekwondo Spor Kulübü Antrenörü Ali Can ise ziyarette yaptığı konuşmada, “Büyük hedeflere ulaşabilmek için büyük destek gerekiyor ki bizde büyük hedeflere ulaşabilelim. Bugüne kadar sağladığımız başarılarda İhsan Bey’in çok büyük desteği oldu. Aldığımız şampiyonlukları Duru Bulgur’a borçluyuz. Çünkü bu madalyaları alabilmek için çok büyük turnuvalara katılmamız lazımdı. Senede 10 büyük turnuvaya katılarak maçlara gittik. Bu turnuvalara gidebilmemiz içinde bize maddi destek lazımdı. Resmi maçlarda Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz bize ciddi anlamda destek oluyor. Ama özel maçlara giderken kendi imkanlarımızı kullanıyoruz. Burada da devreye duru bulgur giriyor. İnşallah bizde bu desteği bugüne kadar yaptığımız gibi karşılığını kürsüye çıkıp madalya getirerek vermeye çalışıyoruz.” dedi.

Türkiye’de, Avrupa’da ve Dünya Şampiyonalarında birçok madalya aldıklarını aktaran Can, şunları ifade etti; “Tek hedefimiz var Olimpiyat şampiyonası. Neden Karaman’dan bir olimpiyat madalyası çıkmasın. 2020 olimpiyatları olmaya bilir ama 2024 olimpiyatları için iddialıyız. İnşallah Karaman’a bir olimpiyat madalyası almaya çalışacağız.”