Karaman Kent Konseyi, Karaman Halk Eğitim Müdürlüğü ve Karaman Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odasının düzenlediği etkinlikte engelli vatandaşlar “Engelimle de güzelim” dedi. Karaman Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odasının görevlendirdiği berber ve kuaförler Karaman Gönül Gözü Evindeki engelli bireylerin hem saç ve sakal tıraşını hem de makyajlarını yaptı.

KMÜ’deki etkinlik öncesinde motive olan engelli bireylerin mutlulukları gözlerinden okundu.

Vatandaşların engelli, birini gördüğünde yabancı küçümsercesine bakmalarından çok üzüntü duyduğunu belirten Karaman Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selahattin Pekoğlu, “İnsanların artık bunu aşmasını istiyoruz. Engelilere karşı bakış açısının değiştirilmesi gerekiyor. Biz de bu bilinçle toplumda farkındalık oluşturmak ve engelli kardeşlerimizi moral vermek için onların saç kesimini ve makyajlarını yapmak istedik” dedi.

Engelli bireylerin dışlamadan horlamadan, onlara sevgi ve güler yüzle yaklaşılması gerektiğine dikkat çeken Karaman Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman Koçak engelli bireylere destek verdiklerini ve her zaman onların yanında olduklarını dile getirdi.

Karaman Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven de “Engellimle de güzelim” projesine destek olan Karaman Halk Eğitim Merkezine ve Karaman Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar odasına teşekkür etti.