Karaman’da, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce yürütülen “Spor Yapıyorum Evden KOP’uyorum” projesi çerçevesinde engelli bireylere spor malzemesi dağıtıldı.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın KOPSOGEP programı çerçevesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde yürütülen, proje ortaklığını ise Karaman Belediyesi Kent Konseyi Başkanlığı, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve Özel Eğitim Uygulama ve İş Uygulama Merkezi’nin yaptığı “Spor Yapıyorum Evden KOP’uyorum” projesi kapsamında malzeme dağıtım töreni düzenlendi.

Atatürk Spor Kompleksi Kazım Karabekir Spor Salonu’nda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program da Karaman Valisi Fahri Meral ve eşi Zehra Meral, AK Parti Karaman Milletvekili Av. Selman Oğuzhan Eser, AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek ve Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven  tarafından engelli bireylere masa tenisi, voleybol ve satranç malzemeleri dağıtıldı.

Kazım Karabekir Spor Salonu’nda düzenlenen töreninin ardından engelli bireylerin taş ve kabak boyama çalışmalarının sergilendiği Gönülgözü Engelli Dinlenme Evi'ne geçildi. Karaman Valisi Fahri Meral ve protokolün yoğun ilgi gösterdiği sergide engelli bireylerin ortaya koyduğu çalışmalar büyük beğeni topladı. Engelli bireylerle sohbet eden Vali Meral, projenin engellilerin gelişiminde önemli bir katkı sağlayacağını ifade ederek, yapılan çalışmalardan dolayı engelli vatandaşları tebrik etti.

Program, günün anısına çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.

Programa, Karaman Valisi Fahri Meral ve eşi Zehra Meral, AK Parti Karaman Milletvekili Av. Selman Oğuzhan Eser, AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, Karaman Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.