Etkinlikler, 11 Mayıs Cuma saat 10.00’da engelsiz yürüyüş ile başladı. Ali Rıza Alıçlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi önünden başlayıp Umut Kafeye kadar devam eden yürüyüşe İlçe Kaymakamı Nurhalil Özçelik, İlçe Jandarma Komutanı Kemal Özbey, Belediye Başkanı Uğur Sözkesen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Servet Türegün, Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tok, Ermenek Ali Rıza Alıçlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Yıldız, Erçev Başkanı Reşit Keskin, bazı kamu kurum müdürleri, Kurum personeli öğrenciler ve engelliler katıldı.

Yürüyüş sonrasında Umut Kafede devam eden etkinliklerde mehteran gösterisi gerçekleştirildi. Ardından Kaymakam Nurhalil Özçelik, Belediye Başkanı Uğur Sözkesen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Servet Türegün, Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş ve Erçev Başkanı Reşit Keskin sergi açılışını gerçekleştirdi.

Sergiyi gezen protokol üyeleri engellilerin ve personelin yapmış olduğu birbirinden güzel el işlemeleri ve ahşap işlerini ilgiyle gözlemlediler.

Serginin ardından Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezinde devam eden program, engellilerin hazırlamış olduğu halk oyunları, skeçler, semazen ve ritim gösterileri ile son buldu.

Programın ardından spor müsabakalarında derece kazanan engellilere protokol üyeleri tarafından hediyeler takdim edildi.