Envar koleji öğrencileri ve öğretmenleri “www.ufkayolculuk.com” sitesinden yarışmaya kaydolarak yarışmaya hazırlanmaya başladılar.

Envar Koleji Müdürü H. Hüseyin Korkmaz yaptığı açıklamada: “Toplumun ve gençlerimizin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)'in hayatını ve sünnetlerini okumaya, anlamaya, yaşamaya ihtiyacı var. Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in sünnetleri sayesinde duyarlı ve asil bir gençlik yetişir. Bunun için bütün öğrencilerimizle ve öğretmenlerimizle Peygamber Efendimizi yakından tanımaya vesile olacak Ufka Yolculuk Kültür ve Bilgi Yarışmasına katılacağız. Bu konuda öncü bir proje üreten Ufka Yolculuk Ekibine ve yarışmayı Karaman’da tertip eden Karaman Ahlak kültür ve Çevre Derneği yönetimine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Neden Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü?

Okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, halkımızın özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasına destek olan yarışmanın bu yılki “Kur'an ve Sünnet Bütünlüğü” konusu ile;

Kur’an ve Sünnet’in ayrılmaz bir bütün olduğunu anlamak, Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anlayıp yaşamak, Toplumun her kesimini Son Peygamber'in (sav) mesajları ile buluşturmak, Yüce dinimiz İslam’ı sahih kaynaklar ile daha doğru anlamak ve anlatabilmek, Hadis-i Şerifleri önemsizleştirip yok sayarak Kur'an-ı Kerim'i yanlış uygulatmayı amaçlayan tuzaklardan korunmak hedefleniyor.