Op. Dr. Fadime Açıkel açıklamasında;" EPİDURAL ANALJEZİYLE PRENSESLER GİBİ DOĞUM

Doğum eyleminde kadının ağrısının azaltılması ve ağrı ile baş edebilmesinin sağlanması önemlidir.

Ülkemizde normal doğum ağrısı ve doğum deneyimi ile ilgili olumsuz ön yargılar, çevreden edinilen kötü doğum hikâyeleri oldukça fazladır. Bu nedenle özellikle isteğe bağlı sezaryen doğum oranları giderek artmış ve çok yüksek oranlara ulaşmıştır. Vajinal doğum eyleminde uygulanan epidural analjezinin yani prenses doğumun amacı, rahim kasılmalarına izin veren ve ıkınma yeteneğini kaybettirmeyen yeterli rahatlamayı sağlamaktır.

Epidural analjeziyle normal doğum eyleminde anne adayının bel bölgesinden özel bir iğne ile girilerek lokal anestezik madde verilip belden aşağısında ağrının hissedilmesi %80 oranında azaltılmaktadır. Epidural analjezi kullanımı tüm dünyada giderek artış göstermektedir. Ülkemizde yapılan bir çalışmada da prenses doğum uygulamasının anne ve yenidoğanlarında ciddi herhangi bir yan etkiye neden olmadığı rapor edilmiştir.

Epidural analjezi doğum yapan kadına çok iyi analjezi sağlayabilir ve hasta memnuniyetini artırabilir. Birçok ülkede yapılan çalışmalar epidural analjezinin doğum ağrısının yönetiminde başarılı bir yöntem olduğunu ortaya koymaktadır.

Sevgili anne adaylarımız yaşama dair en güzel deneyimlerinden biri olan doğumunuzu biz özel Selçuklu Hastanesi Doğum ekibi olarak unutulmaz bir anı olarak yaşatabilmek için yanınızdayız.” dedi.