Er mesajında, şunları söyledi;

"15 Temmuz gecesi ülkemizi, devletimizi, milletimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ülkemiz karşıtı siyasal örgütlenmelere, FETÖ, PKK ve DAEŞ gibi tüm terör odaklarına karşı en etkili mücadele, bu alanlarda milli birlik ve toplumsal çoğulculuk anlayışı ile hareket etmektir.

15 Temmuz gecesi halkımız bu dayanışmanın en bariz örneğini oluşturarak tüm dünyaya bu vatanın evlatlarının birliğinin bozulmayacağını göstermiştir. Milletimiz, bu ülkeyi kendisine yar etmemek için saldıranlara karşı 100 yıl önce Çanakkale’de, Kut’ül Ammare’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vererek tarihteki mümtaz yerini almıştır. Devletimizi yıkmayı, milletimizi bölmeyi başaramadılar, asla da başaramayacaklar!

15 Temmuz gecesi ve devam eden günlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı meydanlara çağırmasıyla bütün illerimizde olduğu gibi Karaman halkımız da, coşku ve heyecanla üzerine düşen kutsal vatan görevini en güzel şekilde yerine getirmiştir. Menfur girişimi bertaraf ederek, tüm Türkiye’nin kaderini değiştiren ve demokrasiye karşı yapılan darbeye direnerek, bu uğurda Hakk’ın rahmetine kavuşan Karamanlı hemşehrimiz Muhammed Yalçın'ında aralarında bulunduğu şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de sıhhat ve afiyet diliyorum.

Vatanına, bayrağına ve milletin iradesine genç, yaşlı, kadın, erkek, çocuk demeden sahip çıkan ve günlerce Karaman Aktekke kent meydanını boş bırakmayan hemşerilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz ve gazilerimiz kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir.

Tüm halkımızın şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bu anlamlı gününü en kalbi duygularımla kutluyor, Rabbimize, hiç bir zaman bu alçak kalkışmaları tekrar yaşatmaması için dua ediyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum."