Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen "2021 Erişilebilirlik Yılı" çalışmaları kapsamında "Erişilebilirlik herkes içindir" ilkesiyle yürütülen çalışmalarını sürdürüyor.

Başta engelliler, yaşlılar olmak üzere hareket kısıtlılığı bulunan tüm bireylerin kamuya açık alanlar ve yapılarla toplu taşıma araçlarını rahat bir şekilde kullanabilmesi amacıyla yürütülen erişilebilirlik denetimlerinin yaygınlaştırılması ve daha etkin hale getirilmesi için yeni bir adım atıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk imzasıyla yayımlanan yeni genelge ile tüm illerde erişilebilirlik denetimlerinde kullanılan ve aynı zamanda bina, açık alan ve toplu taşıma araçlarında yapılacak erişilebilirlik uygulamaları için rehber olma niteliği de taşıyan formlarda revizyona gidildi.

Hazırlanan takvim çerçevesinde periyodik olarak resmi kamu kurum ve kuruluşlarını denetleyen komisyon geçtiğimiz hafta Valilik yerleşkesi binasını ve ardından Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü binasının ardından Ayrancı Hükümet Konağında izleme ve denetlemede bulundu.

Bu kapsamda, Karaman Valiliği tarafından oluşturulan Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu öncelikle Karaman Valiliği yerleşkesindeki binaları, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binası ve daha sonra resmi binaların denetimlerini yapacak. Yapılan denetimler sonrası çıkan raporlara göre eksik olan yapısal, fiziksel eksiklikler ve yanlışlıklar düzeltilecek.

Bakanlıkça yayınlanan Erişilebilirlik standartlarına uygunluğunu denetleyen komisyon gerekli notlarını alarak tespit edilen hatalar ve eksiklikler bildirerek giderilmesi talebinde bulunacak.