KMÜ Rektörlük Makamında düzenlenen imza töreninde Rektör Prof. Dr. Namık Ak ile Erm Tarım A.Ş. ve Polen Enerji Madencilik Gıda Tarım İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Polat'ın yanı sıra Muzaffer Polat Group Genel Koordinatörü Necati Şen de yer aldı.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak ile Yönetim Kurulu Başkanı Ali Polat'ın imzasıyla yürürlüğe giren protokol ile üniversite-sanayi iş birliğine katkı sunmak üzere tarafların altyapı, personel, eğitim, araştırma-geliştirme (Ar-Ge), danışmanlık, proje yürütme, laboratuvar hizmetleri, işbaşı ve staj eğitimi gibi alanlarda iş birliği kurması ve mevcut iş birliğini geliştirmesi hedefleniyor.

Üç yıl süreyle geçerli olacak protokole göre Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, bulunduğu bölgenin ekonomik kalkınmasına yapacağı katkıları en üst düzeye çıkarmak amacıyla Ar-Ge çalışmaları, bilgi teknolojileri, hizmet içi eğitimler, insan ve altyapı kaynaklarıyla sanayi sektörüne destek verecek. Yine protokole göre üniversite ve sanayi kuruluşu, gıda sektöründe üretimde katma değer sağlayacak, sektörel problemlerin çözümüne yardımcı olacak, sektörel gelişimi hızlandırıcı Ar-Ge çalışmaları yürütmek üzere ortak projeler hazırlayacak.

Protokol imza töreninin ardından bir açıklama yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, "Üniversitemizin bilimsel altyapı olanaklarını sanayi sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda sanayicilerimize açarken öğrencilerimizin sektörde deneyim kazanmaları amacıyla da sanayi kuruluşlarımızın tecrübe ve birikimlerinden yararlanmayı hedeflemekteyiz. Üniversitemizin Gıda Bilimleri ve Teknolojileri konusunda uzman akademik personelinin protokol kapsamında etkin bir şekilde sanayicilerimizle irtibat halinde olacağı bu iş birliğimizin her iki taraf için de hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.