Festivale Eski Kalkınma Bakanımız, AK Parti Ekonomiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan ve hanımefendi, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Er, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, Ermenek Kaymakamı İbrahim Gökmen, Eski Kaymakam Nurhalil Özçelik, çevre ilçe ve belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri, Ermenek Dernekleri yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile çevre il ve ilçelerden de gelen çok sayıda vatandaş katıldı.

Fikrîye Halil Akbaş Camii açılış töreninin ardından kılınan Cuma namazı sonrası 23. Taşeli Kültür Sanat ve Sıla Festivali panayır alanının açılışı gerçekleştirildi. Ermenek Belediyesi tarafından ikram edilen öğle yemeğinin ardından Hatice ve Hakkı Polat Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin temel atma töreni yapıldı.

Festivalin ikinci gününde Kındam-Gumdan Kanyonunda başlayan doğa yürüyüşünden sonra İlk olarak İncikzade Mustafa ve Emine Keleş Cumhuriyet Ortaokulunda “Erçev Vakfı fen laboratuvarı”, “Samiye-Naim eğitim vakfı Z-kütüphanesi” ve Zehra Galip Sumra Atatürk ilkokulunda “Samiye-Naim eğitim vakfı Akıl ve Zeka Oyunları sınıfı” açılışları yapıldı. Aynı günün akşamı gerçekleşen Stadyum açılışında Türk pop müziğinin sevilen ismi Burcu Güneş sahne aldı.

Konser öncesi Belediye Başkanı Uğur Sözkesen’in Göreve başladığı günden bu güne kadar gerçekleştirdiği ve gerçekleştiremediği projeleri bir video ile ekranlara taşındı. Belediye Başkanı Sözkesen Festivalin sponsorları olan Selçuk Ecza Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sonay Gürgen’e, Erçev Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Reşit Keskin’e, Erçev Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Osman Koçak’a, Ankara Ermenekliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Talat Seyhan’a,  Konya Ermenekliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet İleri’ye, Mersin Ermenekliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İsmail Semerci’ye, Sayın Hulusi Oran’a ve Ses Sanatçısı Burcu Güneş’e teşekkür plaketi takdim ederek katkılarından dolayı şükranlarını sundu.

Festivalin Son gününde ise Ünlü Türk Rock Müziği sanatçısı Kıraç sahne aldı. Konser öncesi Ermenek Belediye Meclis Üyelerine, Ses Sanatçısı Sayın Ali Tufan Kıraç’a, Yazar-Sunucu Sayın Ayşenur Yazıcı’ya ve Show ses sahibi Sayın Adnan Ermenekli’ye Teşekkür plaketi sunan Belediye Başkanı Sözkesen’e Meclis Üyeleri de sürpriz yaparak hediye takdiminde bulundu.

Büyük bir coşku ile geçen Kıraç konseri sonrası Ermenek 23. Taşeli Kültür Sanat ve Sıla Festivali sona erdi.