Ermenek Belediye Başkanı Necati Akpınar yaptığı basın açıklamasında; “Sevgili Hemşerilerim; Geçtiğimiz hafta içerisinde neye hizmet ettikleri bilinmeyen bir takım kişiler tarafından bazı internet sitelerinde şahsım, partim ve yakın çevremle alakalı bir takım açıklamalar yer aldı. Belediyemizin 1 günlükte olsa elektriklerinin kesilmesi hiç hoş bir olay değil, bunu kabul ediyorum. Ama unutmayalım ki hayat iniş ve çıkışlardan ibarettir. Bunu bahane ederek şahsıma, Partime ve Sn. Milletvekillime ve yakın arkadaşlarıma alaylı bir şekilde göndermeler yapılmasını hiç hoş görmüyorum. Belediye olarak şu an için nakit sıkıntımızın olduğu doğrudur. Bunun sebebi göreve geldiğimizde araç parkımızdaki bütün araçların çalışılamaz durumda olması ve bunların kredi alınarak yenilenmesi ile 8 yıldır çivi çakılmayan katlı otopark inşaatının İller Bankasından kredi alınarak yapılıyor olmasıdır.
Belediyemizin kendi gelirleriyle memlekete çivi çakmanın imkânının olmadığını hepimiz biliyoruz. Bu güne kadar icralık hiçbir işimiz olmadı. 5 Milyon TL borçtan bahsediliyor. Bunu yazanları ispata davet ediyorum. Bu haberleri yazan site hakkında da belediyemizce yasal işlem başlatılmıştır. Bu tür yazıları yazanları kamuoyunun ve aziz milletimin takdirine bırakıyorum.
Sevgili Hemşerilerim; Milletimiz bu tür söylemlere yabancı değil. Genel seçimler öncesinde de muhalefet partilerince Sn. Başbakanımız ve Partimiz için; Bu ülkeyi sattınız, bitirdiniz, çiftçi perişan, esnaf kan ağlıyor, memur ay sonunu getiremiyor bu sefer sandıkta boğulacaksınız diyorlardı. Fakat aziz milletimiz bu söylemlere itibar etmedi. Ak Parti bir önceki seçimlerden daha fazla oy alarak (% 50 ) tekrar iş başına geldi. Milletimiz Sn. Başbakanımıza ve Ak Partili kadrolara biz size güveniyoruz ve hizmetlerinizin devamını bekliyoruz dedi. Partimiz ülke genelinde olduğu gibi İlçemizde de son üç seçimde oylarını sürekli artırmıştır. Seçim çalışmalarımız esnasında iktidar partisinden belediye başkanını seçelim, iktidarın hizmetlerinden daha fazla faydalanalım. Belediye olarak Ankara ile Ermenek arasında hizmetlerin akışını hızlandıralım, hizmetlere köprü olalım dedik. Köprü olduğumuz kanaatindeyim. İlçemizin bugüne kadar yetiştirdiği en önemli bürokrat ve siyasetçilerinden olan TBMM Plan ve Bütçe komisyon başkanı Milletvekilimiz Sn. Lütfi EL VAN 'ın çalışmalarıyla ilçemize çok ciddi yatırımlar yapıldı. Hayırseverlerimiz tarafından yaptırılan okullar kendiliğinde yapılmıyor. Bu yatırımlara destek ve onay veren siyasi iradeyi unutmamak gerekir. Bunların dışında iktidarımız tarafından son 2,5 yılda yapılan bazı yatırımları sizlere hatırlatmak istiyorum. 300 kişilik Yüksekokul öğrenci yurdu yapılarak hizmete açıldı. 200 kişilik Fen Lisesi öğrenci yurdu bitirildi. Ermenek girişi duble yol inşaatı bitirilme aşamasında. Eski hastanenin yerine yeni SGK merkez binası yapımı başladı. Önümüzdeki günlerde Toplum sağlığı merkezi ve lojman yapımı başlayacak. TOKİ inşaatının yapımına 10 gün içerisinde başlanacak. Hükümet konağının projesi yenilendi. Yeniden ihale ediliyor ödeneği hazır. Ermenek çevre yolu için halkımızın duygularına tercüman olduk. Konuyu siyasilerimizle paylaştık. 1 yıl gibi kısa bir sürede bütün çalışmalarımızı bitirdik. 2012 yılı yatırım programına aldırdık. 2012 yılında istimlâk ödemeleri başlıyor. Biz laf değil hizmet üretiyoruz. İnşallah bu yolun açıldığını bu yazıları yazanlar da görecekler. Milletimiz şundan emin olsun. Ak Parti olarak vermiş olduğumuz bütün sözlerin arkasındayız. Bütün bunları yapacak gücümüz ve irademiz var. Hz. Mevlana nın dediği gibi; "Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verilecek cevabım vardır. Lakin bir lafa bakarım laf mı diye. Birde söyleyene bakarım adam mı diye." Sataşmalar sadece şahsıma olmuş olsa bu tür insanları muhatap olmayı düşünmüyordum. Ama beni kullanarak sevdiğim insanlara, partime ve özellikle bölgemizin medarı iftiharı Milletvekilimiz Sn. Lütfi ELVAN' a sataşılması karşısında sessiz kalamazdım.
Sevgili hemşerilerim; Bu insanlar bu tür çirkin söylemlerle benim şahsımda Partime ve Sn. Milletvekilime zarar verdiklerini sanıyorlar ama yanılıyorlar. Asıl zararı Ermenek'e veriyorlar. Eğer bardağın dolu tarafına bakarsak boş tarafının da dolmasına katkı sağlarız. Şayet amacımız üzüm yemek değil de bağcıyı dövmekse hep bardağın boş tarafına bakarız ve zamanla dolu tarafının da eksildiğini görürüz. Benim istirhamım eleştirilerimizi sokak ağzıyla değil daha bilimsel yapalım. Yapmış olduğumuz eleştiriler yapıcı olursa memleketimizin hayrına olur. Yoksa hepimiz kaybederiz.
Bu yazıları yazanlara sesleniyorum. Siz isteseniz de istemeseniz de biz Ak Parti olarak milletimizin hayallerini gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Seçimlerde vermiş olduğumuz her sözün arkasında olduğumuzu bir kez daha belirtir, hepinize sevgiler ve saygılar sunarım.” dedi