Ermenek Belediyesi duyurusunda şunları söyledi;

“Ermenek Elektrik Santrali ile ilgili olarak belediyemize yapılan müracaatlar doğrultusunda bu kamuoyu açıklaması yapılması gereği duyulmuştur.

Özelleştirme Yüksek Kurulunun 19/12/2012 tarih ve 2012/188 sayılı kararı ile Elektrik üretim A.Ş.’ ye ait hidroelektrik santrallerden Ermenek Hidroelektrik Santrallerinin işletme hakkı 30/04/2013 tarihinde imzalanan sözleşme ile 49 yıllığına Özbey Yatırım A.G.M.İ. Elektrik Üretim A.Ş. ‘ye devredilmiştir. Maraspoli Mağarasından giden su ile işlem yapan Ermenek Elektrik  Santralinin su sıkıntısına sebep olduğu ile ilgili şikayetler hususunda S.S. Ermenek Merkez Sulama Kooperatifi ve Özbey Yatırım A.G.M.İ. Elektrik Üretim A.Ş. arasında yapılması gereken protokol ile suyun hangi zaman aralıklarında kullanılabileceği belirlenecektir. Bu protokole belediyemiz dahil değildir ve Ermenek Elektrik Santrali ile ilgili herhangi bir yaptırımı bulunmamaktadır. Ancak vatandaşlardan gelen talepler gerekli mercilere iletilmektedir.

Vatandaşlarımızın da talep ve şikâyetlerini S.S. Ermenek Merkez Sulama Kooperatifi aracılığı ile takip etmeleri hususu önemle rica olunur.”