Karaman İl Genel Meclis Başkanı Eyyup Çayır, bir mesaj yayınlayarak Ermenek ilçesinin büyük sorunlarından biri olan Ermene-Mut yolunun ihalesinin tamamlandığını duyurdu. Mesajında Ermenek’in temel sorunlarından bir diğeri olan ulaşım altyapısında yapılan çalışmalara 363 milyon TL yatırım kazandırıldığını aktaran Çayır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Lütfi Elvan’a teşekkür etti.

Çayır, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ermenek-Mut yolu kaldığı yerden başlıyor, 2023 hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Ermenek İlçemizin en büyük sorunlarından olan Ermenek-Mut karayolunun ihalesinin tamamlandığını ve hizmet ile bölgenin kanayan bir yarasının daha sarılacağını belirterek, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bu hizmetin başından sonuna kadar emek veren ve bu yolun mimarı olan memleket sevdalısı Sayın Bakanımız Lütfi Elvan’a teşekkür ediyorum.

06.07.2022 yılında Karayolları Bölge Müdürlüğünün yapmış olduğu ihale ile, Güneyyurt –Ermenek-Çamlıca arası eksik kalan yerlerin tamamlanması ve Evsin-Manavgat arası genişletme çalışmaları en kısa sürede başlatılmış olup 270 gün içerisinde yapılacaktır.

İlçemizin temel sorunlarından olan ulaşım alt yapısının tamamının yapım kararını veren şu an da sadece devam eden işlere ödenek aktarılmasına rağmen 363 milyon TL gibi bir yatırımı ilçemize kazandıran memleketimizin yetiştirdiği memleket sevdalısı Sayın Bakanımız Lütfi Elvan bey’e İlimize ve İlçelerimize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı tüm hemşehrilerimiz adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”