Atilla Zorlu İyi Parti Ermenek belediye başkanlığı adaylığını açıkladıktan sonra yaptığı açıklamada;
“5000 yıllık bir tarihe sahip olan Ermenek’imizin doğa-tarih ve kültürel dokusuna sahip çıkmayı Ermenekli bir tarihçi olarak(bir Ermenek sevdalısı olarak) kendime görev bildim.

Karamanoğullarının başkenti olan Ermenek, Selçukluların uzay bilimi araştırması (Tol Medrese) yaptığı, Osmanlı ya Sancak merkezliği yapan, Türkiye de nüfusa oranla okur-yazar sayısının en yüksekte olduğu, doğası, tarihi ile herkesi kendine hayran bırakan; ilçe dışında 400.000 üzerinde Ermeneklinin gözünde tüten bir cennet köşesi diş. Gelinen son noktada Ermenek sürekli göç veren (ekonomi, işsizlik, eğitim vs) bir bölge haline gelmiştir. 3000 e yakın insanımıza ekmek kapısı olan madenlerimiz kapatılmış, mevcut iktidar bu vatansever çilekeş Ermeneklinin sesini duymamaktadır.

24 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olarak bizi bağrına basan Ermenek halkı bize büyük teveccüh göstererek partimizin en yüksek oy aldığı 5.bölge yapmıştır.

Bu teveccühe layık olmak için Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesindeki görevimden ayrılarak 2019 yerel seçimlerinde Ermenek Belediye Başkanlığına aday oldum. 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri ve sonrasında sürekli Ermenek' de bulunarak bölge halkının sorunlarını dinledik ve çözüm odaklı projelerimizle halkımızın karşına çıktık.

Niyet hayır, akıbette elbet hayırlı olacaktır. Hak ile hayır dileyerek yollara düşeceğiz.

Bu cennet vatan parçasını atalarımızdan miras gördüğümüz kadar, çocuklarımızdan ödünç aldığımızındı bilinci ile hareket edeceğiz.

Atalarımız iş bilenin, kılıç kuşananın demiş. Biz haramı, helali biliyoruz. Biz fakiri, fukarayı biliyoruz. Biz hizmet nedir biliyoruz. Projelerimizle göreve hazırız. Yapacak işimiz çok çözümlerimiz hazır.

İdare hizmetini bir ibadet olarak gören bunun karşılığını yalnız ve yalnız Yüce Allah’tan bekleyen "bir saat adalet, yetmiş yıl ibadetten evladır" sözünü sustur edinerek hizmete talibim.

Şimdiye kadar Ermenek’imize katkıda bulunmuş hayırsever işadamlarımızdan, Fikret Ünlü'den Lütfi Elvan bakanımıza kadar isimleri saymayla bitmeyen bütün belediye başkanlarımız gibi bizde Ermeneğimize bir sadaka-ı cariye bırakma arzusunda (niyetindeyiz)

Niyet hayır, akıbette elbette hayırlı olacaktır.” dedi.

Atilla Zorlu Kimdir?

Karaman ili Ermenek ilçesinde doğdu. Ortaöğrenimi Konya Gazi Lisesi’nde tamamladı. 1996 yılında Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünden mezun oldu. İlk öğretmenlik deneyimini Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak 1996 -1999 yıllarında Konya’ da gerçekleştirdi. 2004 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim dalı Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi alanında yüksek lisans öğrenimini tamamladı. Vatani görevini 2005 yılında Ardahan’ da yerine getirdi. Halen Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türkiye Cumhuriyeti Anabilim dalında doktora eğitimine devam etmektedir. Atatürkçü Düşünce Topluluğu, TEMA Vakfı, Taşeli (Ermenek-Sarıveliler-Başyayla) Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Yörük Türkmen Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarında uzun yıllar aktif yöneticilik faaliyetlerini sürdürdü. Yaklaşık 19 yıldır Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Tarih bölümünde öğretim görevlisi olarak görev yapan Zorlu bu dönemlerde çeşitli birimlerde yöneticilik görevlerinde bulundu. Atatürkçülük ve Cumhuriyet Ekonomi Politikaları ile Yakınçağ Siyasi Tarihi üzerine çok sayıda kongre ve sempozyumda konuşmacı olarak görev almıştır. Atilla Zorlu 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, İyi Parti Karaman Bölgesi, 2'nci sıradan milletvekili adayı olmuştur.

Zorlu evli ve iki çocuk babası olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.