Ermenekli Anıl Ünlü, Bilkent Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü bitirdi. Okula başladığı daha ilk yıl yaptığı seyahatlerden etkilenip gezgin olmaya karar verdi. Şu ana kadar biriktirdiği harçlıklarla 34 ülke ve 200 şehre gitti. Norveç’i 3, İzlanda’yı 7, İsviçre’yi de günde 9 euro harcayarak gezdi. İyi bir işe girip mesleğini yapmak yerine 7-8 yıllık bir dünya turuna çıkmayı planlıyor. Ailesini de ikna etti. Bu çılgın fikrini ise “Birkaç yıl sonra istifa edeceğimi bilerek mühendisliğe başlamaktansa hiç başlamayıp hayallerimin peşinden gitmek daha keyifli benim için” diyerek açıklıyor.

Gittiği yerlerde ulaşımı, konaklamayı ve yemek işini nasıl hallettiği hakkında bilgiler veren Ünlü; “Otostopla ulaşım sağlayıp çok iyi insanlarla tanıştım. Evlerine misafir edip yemeklerini paylaştılar. Beslenmeyi ise süt ve müsli yiyerek hallettim. Hem vücudumun ihtiyacı olan tüm vitamin, mineral ve besin ögelerini içeriyor, hem de çok ucuz. Kuzey ülkelerindeki ‘dumpster diving’ sistemini kullanarak çöplerden hiç beklenmedik yiyecekler çıkarttığım da oldu. Bir ülkeye doğal güzelliklerini görmek için gidiyorsam çadırımda kalıyorum.” dedi. 

Gittiği Ülkeler ise şöyle; “Hindistan, İsviçre, İzlanda, Norveç, İsveç, Finlandiya, Rusya, İspanya, Portekiz, Fransa, Belçika, Hollanda, Almanya, Danimarka, İtalya, Slovenya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Estonya, Letonya, Litvanya, Belarus, Ukrayna, Moldova, Romanya, Slovakya, Hırvatistan, Sırbistan, Polonya…”

Kendisinden bahseden Anıl Ünlü şunları ekledi;

“1992 Ermenek doğumluyum. Hayatımın en önemli fırsatlarını üniversite sayesinde yakaladım. Dağcılık, aikido, squash gibi spor dallarıyla tanışıp bu branşlarda kendimi geliştirdim. Uzun yaz tatillerimi değerlendirmek için gezmeye başladım. Şimdiyse mesleğimle ilgili çalışmaya başlamak yerine radikal bir karar alarak sekiz yıl sürmesini planladığım dünya turuma başlamak için son hazırlıklarımı tamamlıyorum.”