Ermenek’te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Karaman’ın Ermenek ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı düzenlendi.

İlk olarak Yassıkaya mevkiindeki Şehitler Anıtı ziyareti ile başlayan program, Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu camiinde 15 Temmuz Şehitleri ve tüm şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okunması ve duaların edilmesiyle devam etti. Ardından Afrin Şehidi Uzman Çavuş Şükrü Ünlü’nün önce kabri daha sonra ailesi ziyaret edilerek, dualar edildi. Programın gündüz bölümü Çavuş köyünde bulunan 15 Temmuz Hatıra Ormanı’na fidan dikimi ile sona erdi.

Akşamki anma programı ise; saat 20.00’de Lütfi Elvan Kent Meydanında başladı. 15 Temmuz temalı fotoğraf sergisinin gezilmesiyle başlayan program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.

İlçemiz Kaymakamı Batuhan Taşgın ve Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu’nun günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından şiir sunumları ve ardından 15 Temmuz 2016 tarihine ait videolar sinevizyon aracılığıyla vatandaşlarımıza izletildi. Saat 00.13 İlçemizdeki tüm camilerimizden okunan sela’nın ardından tekrar Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar edilerek 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik günü ve tüm şehitlerimiz anısına Demokrasi Nöbeti uygulamasına geçildi.