13-14-15 Mayıs'ta Ermenek'te gerçekleştirilen Türk Dil Bayramı ve Karamanoğlu Mehmet Bey’i Anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen festivalde Şef Cem Gürdal öncülüğünde Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu sanatçılarından katılanlara muhteşem anlar yaşattılar. Kültür Bakanlığı ses sanatçıları ve halk dansları da sergiledikleri performanslarıyla geceye renk kattı. Türk coğrafyasından türkü ve müziklerle geceye renk katan sanatçıların ardından, halk dansı ekiplerinin oyunları büyük beğeni topladı.

Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu Şef Cem Gürdal’a plaket takdimi ve teşekkür ettikten sonra yaptığı konuşmada 30 Gün gibi süre içinde 745. Türk Dili Bayramı ve Karamanoğlu Mehmet Bey’i Anma Etkinliklerine hazırlandıkları çok iyi bir program sunmak adına gece gündüz çalıştıklarını ifade etti.

Etkinler için ilçeye gelen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ziyaretleri ve ilgisinden dolayı çok memnun kaldıklarını dile getiren Zorlu: “Genel Başkanımız Meral Akşener ilçemizde gerçekleştiren Etkinliklerimizden çok memnun kaldı. Bizlere gösterdiği ilgisi ve desteği için çok teşekkür ederim. Bir teşekkürü de hemşehrimiz Lütfi Elvan bakanımıza etmek istiyorum. Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu’nun ilçemize gelmesinde katkılarından dolayı çok memnun kaldık. Bu süreç içerisinde özellikle belediye çalışanlarımızı unutmamak mümkün değil. El birliği ile siz hemşehrilerimize bu güzel etkinliği hazırlamamızda çok emekleri geçti. Pandemi döneminde büyüklerimizin ellerini öpemedik, birbirimizle görüşmede ziyaretlerde çok zorluklardan geçtik. Şimdi sizlerle bu güzel etkinliklerle bir araya gelmek çok güzel. Balkusanda başlayan etkinliklerimiz ilçe merkezimiz de de devam ediyor. 2. ni düzenlediğimiz Motofest yarışmaları için çeşitli illerden gelen motosiklet sporcularımıza katkıları için çok teşekkür ediyor, uzaklardan,  yakından gelen tüm hemşehrilerimize hoş geldiniz diyor 745. Türk Dili Bayramını kutluyorum” dedi.

Geceye, Cumhuriyet Savcısı Anıl Cem Turhan, Güneyyurt Belediye Başkanı Ahmet Arı, Sarıveliler İlçe Emniyet Amiri Mustafa Şak, İyi Parti İlçe Başkanı Kamil Koçdayı, Meclis üyeleri, diğer protokol ve çok sayıda vatandaş katıldı