Ziyaretlerine, Ermenek İlçesi Tepebaşı Köyü ziyareti ile başlayan Vali Meral, köy halkı ile bir araya gelerek istek ve sorunlarını dinledi. Tepebaşı köyü sakinleri ile bir süre sohbet ettikten sonra vedalaşarak köyden ayrıldı.

Ardından Güneyyurt Beldesini ziyaret eden Vali Meral, çarşı esnafı ve belde halkı ile selamlaşarak sorun ve isteklerini dinledi. Daha sonra Güneyyurt Belediye Başkanlığını ziyaret ederek, başkan Celil Yağız’dan belde hakkında bilgiler alan Vali Meral, hizmetlerinden dolayı başkan Yağız’a teşekkür etti. Başkan Yağız da ziyaretlerinden duyduğu memnuniyetini ifade ederek teşekkür etti.

Bölgedeki Hacı Durmaz Ali Tokyürek Kur’an Kursu ve Hacı Fatma Tokyürek Camii inşaatında incelemelerde bulunan Vali Meral, daha sonra Ermenek merkezinde yapılmakta olan Mesire alanı ve Turkuaz Göletinde incelemelerde bulundu.

Vali Meral Ermenek İlçesinde Temaslarda Bulundu

İlk olarak Ermenek Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Meral, Kaymakam Mesut Tabakçıoğlu ve ilçe protokolü tarafından karşılandı. Kaymakam Tabakçıoğlu, Vali Meral’e ilçedeki yatırımlar ile ilçenin genel durumu hakkında bilgilendirme sunumu yaptı. Ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Kaymakam Tabakçıoğlu, Vali Meral’e Ermenek kültürüne özgü hediyeler takdim etti. Tabakçıoğlun’a çalışmalarından dolayı teşekkür eden Vali Meral, bir sonraki ziyaretler için Kaymakamlıktan ayrıldı.

Ziyaretler, Vali Meral’in Ermenek Cumhuriyet Başsavcı Vekili Enes Kürkçü ve Adalet Komisyon Başkanını ziyaretiyle devam etti. 

Ziyaretine, Ermenek Belediye Başkanlığı ile devam edem Vali Meral,  başkanlık binasında yer alan ilçenin eksi görünümlerinin yer aldığı resimlerle ilgili bilgiler aldı. Vali Meral’e ilçeye yapılan hizmetler ile ilgili bilgiler veren Başkan Sözkesen, ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, teşekkür etti. 

Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşları İle Bir Araya Gelinerek Sorunlar Dinlendi

Vali Meral, Ermenek Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Vali Meral “Değerli mesai arkadaşlarım,  hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum. 1996 yılında geldiğim Ermenek, denize kıyısı olan bir ilçe görünümüne kavuşmuş ve ulaşım imkanları çok iyi şekilde iyileştirilmiş. Eğitimde bu coğrafyadan başarılı öğrencilerin çıktığını ifade eden Vali Meral, halkımızın ihtiyaç ve sorunlarının giderilmesi bakımından çözüm üretirken, sizlerin görüş ve önerileri bizim için çok önemli. Halkımıza yapacağımız hizmetlerde sizlerle beraber iş birliğine ve fikir önerilerine her zaman açığız. Bu yörelerin bu güne getirilmesinde emeği geçen sivil toplum kuruluşlarına, kaymakamlarımıza, siyasi parti temsilcilerine, milletvekillerimize ve Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantı, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve muhtarların istek ve sorunlarının dinlenmesi, Ermenek ve çevresi ile ilgili yapılan yatırımlar hakkında yapılan sunumların ardından sona erdi.

Vali Meral, ilçedeki ziyaretine, Ali Rıza Alıçlı Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek devam etti. Rehabilitasyon merkezinde rehabilite edilen öğrencilerle bire bir ilgilenerek onlara hediyeler veren Vali Meral, kurum yetkilisinden bilgiler aldı ve rehabilitasyon merkezini gezerek incelemelerde bulundu.

Ermenek’te Yatırımlar Yerinde İncelendi

Vali Meral, Ermenek İlçesinde Keleşoğlu Vakfı tarafından yaptırılan ve yapımı devam Cumhuriyet Ortaokulu inşaatında ve Zehra - Galip Sumra Atatürk İlkokulu inşaatında incelemelerde bulunarak, firma yetkililerinden bilgiler aldı.

Ermenek ziyaretinin ardından Kazancı Belediyesini ziyaret eden Vali Meral, belediye binası önünde belediye başkanı Uğuz Tekin, belediye personeli, muhtarlar ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Meral, belediye hizmet binasında başkan Tekin’den belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Vali Meral, Taşeli Yöresi ziyaretlerinde son olarak Zeyve Pazarını ziyaret etti. Çalışmaların devam ettiği Zeyve Mesire alanında inlemelerde bulunan Vali Meral, mesire alanındaki pazar esnafları ile pikniğe gelen vatandaşlar ile bir süre sohbet etti.

Şehit ve Gazi Aileleri Ziyaret Edildi

Vali Meral, Siirt’te 2010 yılında terör örgütü ile girilen çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Yunus Berber’in Yukarıçağlar köyünde ikamet eden ailesini, 1996 yılında Tunceli’de şehit düşen Duran Dallıgül’ün Ermenek Merkezdeki ailesini, 1993 yılında Diyarbakır’da şehit düşen er Erdal Şen’in İkizçınar köyündeki ailesini ve Elazığ ili Alacakaya kırsalında teröristlerle girilen çatışmada yaralanan gazi jandarma er Mustafa Aydemir’i ve ailesini ziyaret etti.

Vali Meral, ailelere taziyede bulunarak şehitlere Allah’ tan rahmet, ailesi ve sevenlerine sabırlar diledi.

Vali Meral’in ilçedeki ziyaretlerine İl Jandarma Komutanı Vekili Yarbay Mehmet Taşdemir, İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk, İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, İl Müdürleri ve ilçe protokolü eşlik ettiler.