Yerel yönetimlerde köklü bir değişiklik için atılan adımlar kapsamında geliştirilen ''Bütünşehir'' projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. Son düzenlemeyle sayıları 30 olan büyükşehirler dışında kalan tüm şehirleri kapsayacak olan 'Bütünşehir' düzenlemesinde Karaman'ın da içerisinde bulunduğu pilot ilerde uygulama hayata geçirilecek.  Büyükşehirlerde olduğu gibi tüm belde belediyeleri kapanacak ve merkeze bağlanacak. Bu belediyelerde çalışan personeller ise ilgisine göre bakanlıklara, büyükşehir belediyesi, bağlı kuruluşu veya ilçe belediyesine devredilecek. Önümüzdeki yılda uygulamaya konulması beklenen ''Bütünşehir'' düzenlemesiyle hedeflenen amaç, hizmetlerin verimliliğini artırmak, kaynakların yerinde kullanımını sağlamak, hizmetteki aksamalara engel olmak, denetim alanındaki boşluğu doldurmak, afet ve acil yardım hizmetlerini yürütmek olarak belirlendi.
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan da, gelişim için gerekli olan yerinden yönetim uygulamasının önemine değinerek, “Bütünşehir yasasında da belediye sınırlarının il sınırı olması uygulaması örnek oluyor. Bu yasanın tek amacı, gerçek kalkınmanın sağlanması ve kalkınmanın hızlandırılmasıdır. Daha önce Kocaeli’de yapılan uygulamaların olumlu sonuç vermesi üzerine bu çalışmanın ülke geneline yayılması gerekli bulundu. Ankara’daki toplantılara katıldık. Güçlü yerel yönetimler oluşturup sıkıntıları yerinde çözebilecek kurumların oluşturulması, yasanın asıl amacıdır. Bu sayede bugüne kadar yapılamayan yatırımların yapılması hedefleniyor” diye konuştu.
KARAMAN BELEDİYE BAŞKANI ERTUĞRUL ÇALIŞKAN; ''BÜTÜNŞEHİR'E TALİBİZ''
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ''Bütünşehir'' uygulamasına talip olduklarını dile getirerek ''Karaman olarak her gün daha ileriye gidiyoruz. Önceliğimiz insan, derdimiz halkın mutluluğudur. Bu noktada duyulan endişelerin farkındayız. Ancak sadece merkezde yaşayanların değil, kent merkezine uzak bölgelerde yaşayan vatandaşların da ihtiyaçlarını önemsiyoruz. Bütünşehir, herkese daha rahat ulaşma imkânımızı daha da artıracaktır. Karaman Belediyesi olarak bizim buna gücümüz var. Diğer illerde bir tereddüt oluştu. Ancak biz en ücra köyümüze kadar asfalt götürürüz. Hizmet götürürüz. Belediyemizin şu an buna imkanı var. Kendi tesislerimizi kurduk. Tüm alt yapımız var. Karaman, Mut Ereğli olsun o ilçelere bile her türlü hizmeti götürürüz. Karaman olarak büyük adımlar atıyoruz. Artık Bütünşehir olmamız için hiç bir engel yok. Biz Karaman Belediyesi olarak Bütünşehir'e talibiz'' dedi. 
DÜZENLEMEYLE BÜTÜNŞEHİR OLACAK 51 İL
Adıyaman, Afyon, Ağrı, Amasya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan,Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Tunceli, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce
Karaman'ın Bütünşehir olması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 
Necati ERMİŞ