Karaman Belediyesi bu saydığımız proje ve hizmetlerinin hayata geçirilmesi ile, marka şehir olmaya yolunda büyük mesafe kat etmiş olacak. 
Başkan Çalışkan; " Vatandaşlarımızın bizlere olan inancını ve desteğini asla boşa çıkarmadık. Karaman Belediyesi olarak gerek kamu yatırımlarının gerekse belediye hizmetlerinin hayata geçirilmesi için bütün kamu kurumlarımızla, bütün sivil toplum kuruluşlarımızla, esnafımızla, vatandaşlarımızla hep birlikte omuz omuza vererek bu kadim şehri en iyi seviyelere getirme gayretindeyiz. Halka hizmet Hakk'a hizmet anlayışı ile çıktığımız bu kutlu yolda, hükümetimiz başta olmak üzere Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Lütfi Elvan Bey'e, Milletvekilimiz Mevlüt Akgün Bey'e Kamu Kurum ve Kuruluşlarımıza, esnafımıza, vatandaşımıza kısacası bu şehrin gelişmesi ve büyümesi adına katkı sağlayan, destek olan ve hizmet eden herkese gönülden teşekkür ediyorum. Millete hizmet adına çıktığımız bu yolda her zaman diyoruz ki "Durmak Yok Hizmete Devam" dedi.
1 yıl içerisinde gerçekleşen çalışmaları özetlemek gerekirse;
Piri Reis Vadisi'nde Çalışmalar Başladı
Projesi Karaman Belediyesi tarafından hazırlanan ve TOKİ tarafından 20 Ocak 2015 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen, Karaman'ın en prestijli projelerinden olan Piri Reis Vadisi projesinde ilk etap çalışmaları başladı.

Aktekke Meydan Projesi'nin Adım Adım İlerliyor
Karaman'ın en büyük tarihi alan düzenlemesinden gerekli bütün prosedürler çözülmüş durumda. Belediyeye devri gerçekleşen Eski Devlet Hastanesi yıkımına başlandı. Tarihi Karaman Kalesi ve Aktekke Camii arasındaki meydan düzenlemesi kapsamında bütün tarihi doku korunacak.

Taşkın Suyu Önleme Projesi Hızla Devam Ediyor
Mücavir alan sınırları içerisinde kamulaştırmaları Karaman Belediyesi tarafından yapılan Taşkın Suyu Önleme Projesi kapsamında, Devlet Su İşleri ile birlikte yürütülen proje kapsamında, Gödet Barajı ve Mu Yolu arasında bulunan dere yatağı içerisinde bir kanal inşa ediliyor. Kanal çevresinde, yeni mesire alanları, yürütüş yolları, sosyal tesisler oluşturulacak.
Çevre Yolu Temeli Atıldı, Yeni Çevre Yolu Karaman'a Hayat Verecek
Karayolları Genel Müdürlüğü ile birlikte yürütülen çevre yolu projesi sayesinde 11 km lik çevre yolu temeli 20 Eylül 2014 tarihinde Ulaştırma Denizcilik ev Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın da katılımları ile atıldı. Konya Karaman Girişinden başlayarak sırası ile Mut Kavşağı, Urgan, Ereğli Yolu ve tekrar Konya Karaman girişine bağlanacak olan çevre yolu Karaman'ı tamamen çevreleyecek. Modern kavşaklara ve viyadüklerle sahip olan yeni çevre yolunun hizmete girmesi ile Karaman ulaşım konusunda adeta çağ atlayacak.

Alt ve Üst Geçitlerle Ulaşım Daha Güvenli Hale Gelecek
Larende Sümer ve Yenişehir Mahallelerinin kent merkezine bağlantı kuracağı Gökkuşağı Yüzme Havuzu, Makro Market yanı üst geçit çalışmalarında sona yaklaşıldı. Ayrıca Kemal Kaynaş Stadyumu yanından batıp, Buğday Pazarı civarından çıkacak olan alt geçit sayesinde bu mahalleler hayat bulacak. 100. yıl caddesi üzerinden ve tren rayları üzerinden karşıya geçişler daha güvenli hale gelecek.

İbrala Barajı İçme Suyu Projesi'nde Sona Gelindi, Her Musluktan Tatlı Su Akacak
Devlet Su İşleri ile birlikte yürütülen proje bu yıl içerisinde tamamlanacak. İbrala Barajı'ndan gelip Tokiler civarında depolarda toplanan su, burada gerekli arıtma işlemleri gerçekleştirilerek şehir içi içme suyu şebekelerine verilecek. Bu sayede vatandaşlar daha sağlıklı ve daha kaliteli içme suyuna kavuşacaklar.

TOKİ İşçi Konutları İhalesi Gerçekleşti
Organize Sanayi Bölgesinde çalışan, özellikle il dışından gelen işçilerin şehir merkezinde ikamet edebilmesi için hazırlanan İşçi Konutları Projesi ihalesi TOKİ tarafından 8 Nisan 2015 tarihinde gerçekleştirilecek. İlk etapta 428 konutun yapılacağı proje kapsamında 32 derslikli ilköğretim okulu, cami, alışveriş merkezleri, spor alanları ve sosyal tesisler bulunacak. Bu proje  nüfusun ve ekonomik hareketliliğin artmasını sağlayacak.
Akıllı Kent Uygulaması Türkiye'de İlk Defa Karaman'da Uygulamaya Geçti
Modern çağın teknolojik imkanlarını vatandaşlarla buluşturmaya devam eden Karaman Belediyesi, bir yeniliğe daha imza attı. Türk Telekom işbirliğinde gerçekleştirilen Akıllı Kent Projesi  ile Akıllı Duraklar, Akıllı Kavşaklar, Şehir Kameraları, Otopark durumu, Park Sulama Durumu, Çöp Doluluk Durumu TEDES Uygulamaları başta olmak üzere bir çok fonksiyonu ile Türkiye'de ilk defa Karaman'da uygulamaya geçti. Akıllı Kent Uygulaması içerisinde bulunan bütün fonksiyonlar Karaman Belediyesi binasında kurulan komuta merkezinden takip edilecek ilgili birimler buradan harekete geçirilecek.

Piri Reis Parkı İle Ereğli - Karaman Girişi Modern Bir Görünüm Kazandı
Ereğli kavşağının hemen yanında yıllardır boş bir vaziyette duran 12 bin metrekarelik alana, son derece estetik ve modern bir park yapıldı. Karamanlı ünlü Türk denizcisi Piri Reis'in isminin verildiği park Karaman'ın girişine modern ve estetik bir görünüm kazandırdı.

Karaman'ın Yeni Yüzü Necmettin Erbakan Parkı Başlıyor
Karaman'ın bir diğer girişi olan Konya-Karaman girişi civarında, otogar önünde bulunan 18 bin metrekarelik alanda bir yeşil alan düzenlemesi gerçekleştirilecek. 54. Hükümetin Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın isminin verildiği park, satış-tanıtım ofisleri, halı saha, fitness alanları, çocuk oyun grupları, su oyun havuzları yürüyüş yolları kamelyaları ile son derece fonksiyonel bir park olacak. Necmettin Erbakan Parkı'nın 26 Şubat tarihinde ihalesi gerçekleşti. Çalışmalar başladı.
Türk Dünyası Kültür Parkı'nda Çalışmalar Başladı
Hakkı Teke Hoşgörü Ormanı yapılan protokllerle belediyeye devredildi. Projesi  İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Cengiz Yıldızcı tarafından çizilen Türk Dünyası Kültür Parkı'nda çalışmalar başladı. Park içerisinde suni gölet, yürüyüş yolları, kamelyalar, piknik alanları, seyir terasları, çocuk oyun grupları kafeteryalar spor alanları bulunacak. Parkın bir kısmı bu yıl içerisinde vatandaşların hizmetine açılacak. KaramanTürk Dünyası Kültür Başkenti unvanına yakışır modern bir parka kavuşacak.
Mahalleler Semt Spor Sahaları Yapılıyor
Kentte yaşayan vatandaşların, rahatlıkla spor yapabileceği alanlar oluşturuluyor. Tapduk Emre, Mümine Hatun, Hürriyet, Başakşehir ve Çeltek Mahalleleri'nde 3 Mini Futbol Sahası, 3 Basketbol Sahası, 1 Voleybol Sahası yapılacak. Semt spor sahaları bu yıl içerisinde hizmete sunulacak.

İtfaiye Artık Daha Güçlü
Yeni Sanayi Sitesi girişinde yer alan 4221 m2 lik alana inşa edilen İtfaiye hizmet binasının bodrum katında; 300 m3 lük su deposu, malzeme depoları ve spor salonu bulunuyor. İdari merkezin yer aldığı zemin katta; ofis odaları, 10 araçlık garaj, yemekhane ve konferans salonu, 1. katta ise; yatakhane, mescit, wc, duş ve misafirhane gibi ihtiyaçlara cevap verecek kısımlar yer alıyor. Yeni alınan itfaiye araçları son derece teknolojik donanıma sahip. 11 katlı bir binaya rahatlıkla müdahale edebilen araçlarla birlikte itfaiye artık daha güçlü bir hale getirildi.
Önemli Caddeler Daha Estetik ve Modern Bir Hale Geldi
Karaman Belediyesi şehrin merkezinde bulunan Yunus Emre Caddesi, Karamanoğlu Mehmet Bey Caddesi ve Yeni Minare Caddelerini temelden ele aldı. Cadde üzerindeki alt yapı tamamen yenilendi. Kaldırımlara andezit ve görme engelliler için uyarıcı parke taşları döşendi. Modern Aydınlatma sistemlerinin kurulduğu caddeler artık daha kullanışlı ve modern bir görünüme kavuştu.

10 Bin Metre Yağmur Suyu ve Kanalizasyon Hattı Döşendi
Karaman Belediyesi, özellikle yoğun yağışlı dönemlerde, yer yer su baskınlarının yaşandığı mahallelerde yağmur suyu hatları döşedi. Cumhuriyet Mahallesi, Hamidiye Mahallesi, Yeşilada Mahallesi 2. OSB yolu Bifa arasında Zembilli Mahallesi'nde yaklaşık 10 Bin metre yağmur suyu ve Kanalizasyon hattı döşedi.
Temizlik İşlerine Dev Yatırım, Belediye Temizlik İşlerinde Yüzde 40 Tasarruf Edecek
Kentin temizlik işleri, ihale yolu ile dışarıdan araç ve personel almak sureti ile yapılıyordu. Bu sebeple araçların sadece aylık amortisman giderleri 150 bin TL ye yaklaşmaktaydı. Karaman Belediyesi, satın aldığı temizlik işlerinde kullanacağı araçlar sayesinde bu rakam 30-40 bin tl ye kadar düştü. 3.500.000 TL ye mal olan araçlar yaklaşık 3 yıl içerisinde kendini amorti edecek. Temizlik işlerinde yüzde 40 tasarruf sağlanacak.

Mezarlık Hizmetlerinde Örnek Belediye
Karaman Belediyesi, yeni kurulan Mezarlıklar Müdürlüğü ile örnek olabilecek bir çok hizmet gerçekleştiriliyor. Cenaze sahipleri hiç bir ücret ödemeden alo 188 444 25 70 nolu telefonları aramak sureti ile bütün işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Nakil işlemleri, cenaze yıkama, mezar kazımı, taziye hizmetleri ücretsiz olarak halka sunuluyor.
Kadın Aile Müdürlüğü Hız Kesmiyor
Yeni kurulan Kadın ve Aile Müdürlüğü bünyesinde ailelere, özellikle kadınlara yönelik bir çok hizmet sunulmakta. Hanımlar lokalinde kadınlar mesleki kursların yanı sıra, spor aktiviteleri, seminer panel konferans gibi bir çok sosyal etkinliğe katılma fırsatı buluyorlar. Ayrıca Oluşturulan Aile Danışma Merkezi sayesinde, Hukukçu, sosyolog ve psikologlar ile kadınlara ücretsiz danışmanlık hizmeti veriliyor.

Belediye Yoksulların ve Kimsesizlerin İmdadına Yetişiyor
İnsan odalık hizmet anlayışı ile Karaman Belediyesi bir çok sosyal hizmetle vatandaşların hizmetinde olmaya devam ediyor. Kimi kimsesi olmayan evinde yalnız yaşayan özellikle hasta ve yaşlı 61 vatandaşın evlerinde ihtiyacı olan her şey karşılanıyor. Günde 150 kişiye 2 öğün yemek veriliyor. Hayır Çarşısında yoksul vatandaşlar bütün gıda ihtiyacını ücretsiz karşılıyor. Barınma Evinde, kalacak yeri olmayan kimseler yemek ihtiyaçlarının yanı sıra barınma ihtiyaçlarını da karşılıyor. 50 kimsesiz vatandaş bu hizmetten faydalanıyor.