Ülkemizin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine yönelik yapılan bu hain darbe girişimine karşı durduk ve millet olarak 81 ilde hainlere en güzel cevabı verdik. Tarihi zaferlerle dolu olan bu aziz milletimiz; tıpkı Çanakkale'de, Sakarya'da, Kafkasya'da ve daha birçok cephede göstermiş olduğu kahramanlığın aynısını 15 Temmuz'da göstermiştir. Milletimiz, Merhum Mehmet Akif'in dediği gibi "Arkadaş yurduma alçakları uğratma sakın, Siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın" şuuruyla, tankların, topların, tüfeklerin ve bombaların karşısında göğüslerini siper etmekten bir an bile tereddüt etmemiştir.

Türkiye çok önemli bir süreci aziz milletin ferasetli ve dik duruşuyla, bir an bile düşünmeden canını ortaya koymasıyla atlattı. 15 Temmuz Alçak Darbe Girişim gecesinde 250 vatan evladı şehidimiz ve 2 bin 194 gazimiz oldu.

Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile indiğimiz meydanları bir an bile boşaltmadık. Günlerce sabahlara kadar demokrasi nöbetlerimiz devam etti. Başkomutanımızın ikinci bir talimatına kadar da genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla çocuğuyla, hiçbir siyasi ideoloji gözetmeksizin, tek nefes, tek yürek bir şekilde bu meydanlarda milli iradeye sahip çıktık. 

Bizler Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi 780 bin kilometrekare olan bu topraklar üzerinde 80 milyon kardeşiz. Ayrı gayrımız yok. Tek vatan, tek bayrak, tek millet ve tek devlet anlayışı ile tüm İslam Dünyası'nın umudu olan, her karış toprağı şehitlerimizin kanları ile sulanan bu Cennet vatanımızı bedeli ne olursa olsun sonuna kadar savunmaya kararlıyız.

Vatan toprağımızın, devletimizin ve milletimizin bekası uğruna can veren tüm kahraman şehitlerimize Allah'tan Rahmet, gazilerimize de acil şifalar ve hayırlı ömürler diliyorum. 15 Temmuz’un sene-i devriyesinde, Şehitlerimizi Anma ve Milli Birlik Günü programları çerçevesinde düzenlemiş olduğumuz etkinliklere ve 15 Temmuz gecesi tutacak olduğumuz demokrasi nöbetine tüm milletimizi meydana davet ediyorum.