Mehmet Atan (32) ile Esra Bağışlar (22) çifti Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Kazımkarabekir Meslek Yüksekokulu’nda okurken tanıştılar. 2 yıl boyunca arkadaşlık yapan çift, 2016 yılında okuldan mezun olduktan sonra evlenme kararı aldı. Kızın ailesi ise ilk etap da bu evliliğe izin vermedi. Daha sonra Mehmet ile Esra Atan çifti gizlice resmi nikah kıydırarak evlendi. Kızlarının evlendiğini öğrenen aile, kızlarını da yanlarına alıp Hatay’a dönerken, kocası Mehmet Atan’a da ailesiyle birlikte Hatay’a gelip kızlarını istemelerini söyledi. Geçen süre zarfında kızın ailesi, kızlarını kocası da dahil olmak üzere hiç kimse ile görüştürmedi.

6 ay boyunca eşine ulaşamayan Mehmet Atan gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin hayati tehlikesinin olabileceğini belirtti.

Eşinin zor durumda olduğunu, bir an önce eşine kavuşmayı isteyen Atan, şunları aktardı;

“Eşim yanımdayken anlattıklarına göre orada bu tür şeylerin cezası ölümmüş. Eşim bunu bana defalarca anlattı. Hatta eşimi de kendi isteğimle göndermiştim git bu iş güzellikle olsun diye. Sonra beni tehdit ettiler. Telefonumda tehdit mesajları var ve her şey elimizde kayıtlı. Eşimin bir an önce hayati tehlikeden kurtulmasını istiyorum. Eşimin zor durumda olduğuna eminim. Kız arkadaşları dahil hiç kimse ile görüştürmüyorlar, konuşturmuyorlar. Evliliğimden önce hayatının kurtulmasını istiyorum.”

Yardım için her yere başvuru yaptığını ifade eden Atan, “Orada bir avukatla tanıştım. Vekalet verdim kendisine ama şu anda telefonlarımızı dahi açmıyor. 6 aydır çalmadığım kapı kalmadı ama bir türlü sonuç alamıyorum. Bir kadının geleceği, hayatı söz konusu ama bir türlü sesimi bir yerlere duyuramadım. Kimse bizimle ilgilenmedi.” dedi.

Mehmet Atan, “severek, isteyerek evlendik, mecburi ailemin tehdidi altında burada kalıyorum” şeklinde eşinin polise ifade verdiğini söyledi.

Eşinin ailesi kendisinden 3+1 daire ve içi son model eşyalı, 10 Bin Türk Lirası süt parası, 10 tane adana burması istediğini kaydeden Atan, eşini para karşılığı satmak istediklerini vurguladı.

Ailenin boşanma davası açtığını da ekleyen Atan, “Benim eşimle bir sorunum yok, zaten bir hafta beraber kaldık aynı evde. Eşim beni, ben eşimi istiyorum ama sırf ailesi istemediği için boşanma davası açılıyor. Şu anda da istedikleri kızı benden ayırıp, para karşılığı biriyle evlendirmek. Kızın geleceğini, hayatını karartmak istiyorlar.” dedi.

Yetkililerden yardım isteyen Atan, eşinin töreye, adete kurban gitmemesi için elinden geleni yapmaya devam edeceğini kaydetti.