Karaman Hoca Ahmet Yesevi İlkokul 3/B sınıfı öğrencileri Türkçe ders kitabındaki ‘ Bir Sınıf Müzesi Kuralım’ adlı metinden esinlenerek yola çıkan öğrenciler evlerindeki eski eşyalardan sınıf müzesi oluşturdular. Sınıf öğretmeni Yeliz Korkutan’ın planlamasıyla ilkokul öğrencileri evlerindeki eski eşyaları getirerek sınıflarında sergilediler.

Aileleri tarafından eşyalar hakkında bilgi sahibi olan öğrenciler müzeyi gezen öğrenci, öğretmen ve velilere eşyaların hikâyelerini anlattılar. Böylece öğrenciler hem geçmişlerini tanıdılar hem de geride kalmış birçok eşyanın değerini daha iyi anladılar.

3/B Sınıf öğretmeni Yeliz Korkutan yaptıkları müze etkinliği hakkında gazetemiz yetkilisine bilgi verdi. Verdiği bilgide Korkutan; “Türkçe ders kitabımızdaki bir sınıf müzesi oluşturalım metininden yola çıkarak bu etkinliği düzenledik. Öğrencilerimizden evlerindeki eski eşyaların hakkında bilgi almalarını ve sınıf müzemizde sergilemelerini istedik. Oluşturduğumuz sınıf müzesi için öğrencilerim ve ben çok çalıştık emeğimizin karşılığını da çocuklarımızın eski eşyaların hakkında hem bizlere bilgi vererek hem de kendilerinin de geçmişleri hakkında bilgi sahibi olduklarını düşünüyorum” dedi.