Karaman için asrın projesi olarak nitelendirilen Kent Meydanı Projesi’nde eski Devlet Hastanesinin 2015 yılında yıkımı yapıldı. Hastane yıkıldıktan sonra bahçe düzenlemesi yapılarak Ramazan etkinlikleri ve kermes gibi çeşitli faaliyetlerin düzenlemesi için kullanıma açıldı. Ancak eski Devlet Hastanesi içerisinde bulunan Kamil Özdağ Diyaliz Merkezi adeta kaderine terk edilmiş bir vaziyette ortada bırakıldı. Proje kapsamında yıkılması beklenen bina, 2 yıl geçmesine rağmen hala yıkılmadı. Tehlike saçan binanın akıbetinin ne olacağı merak edilmeye başlandı.

TEHLİKE SAÇIYOR

Eski Devlet Hastanesi iken Kulak-Burun-Boğaz ve Göz Hastalıkları Polikliniğinin de içerisinde bulunduğu Kamil Özdağ Diyaliz Merkezi, kırık camları ve duvar üzerindeki yazıları ile viraneyi andırmaya başladı. Binanın çatı sıvası yavaş yavaş dökülürken, yetkililer kırık camların çaresini kontrplak kapatarak buldu.

Alkol ve uyuşturucu bağımlıların bina içerisine girmemesi için tüm kapıları kontrplak ile kapayarak asma kilit ile kitlendi. Koruması olmayan kırık pencereler de kontrplak ile kapatıldı. Bütün bu önlemlere rağmen uyuşturucu bağımlıları binanın depo kısmının kapısını kırarak kendilerine mekan yaptı.

ŞARK KÖŞESİ GİBİ

Kamil Özdağ Diyaliz Merkezi binasının yan tarafında bulunan depo, yaklaşık 5 metre uzunluğunda, 1 buçuk metre yüksekliğinde bir odayı andırıyor. Uyuşturucu madde kullananların meskeni haline gelen depo içerisindeki yastıklar gözlerden kaçmayarak, akıllara şark köşesini getirdi.  Pis kokan ve içerisinde uyuşturucu maddeyi akıllara getiren nesnelerin bulunması, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

ÇOCUKLAR TEHLİKEDE

Mahalle sakinlerinin tepkisine neden olan bina yanında bulunan çocuk oyun alanı da bakımsız kaldı. Kendi imkanları ile kırık salıncakları onaran çocuklar, burada oyun oynamak için can atıyor. Kırık ve pis olan kaydırakların da olduğu çocuk oyun alanı çocukların sağlığını tehlikeye atarken, aileler de tedirginlik yaşıyor. Tehlike saçan binanın yanında bulunan parkta gezen çocukların aileleri, uyuşturucu bağımlılarının çocuklarına kötülük yapabilme ihtimaline karşı yetkililerden yardım bekliyor.

YETKİLİLERDEN SAĞDUYU BEKLENİYOR

Eski Devlet Hastanesi duvarlarının da her yanı yazı olması vatandaşlar tarafından tepkilere neden oldu. Karaman halkı eski Devlet Hastanesi çevresinde bir an önce güvenlik önlemleri alınmasını ve tehlike yaratan Kamil Özdağ Diyaliz Merkezi’nin yıkımı için yetkililerden sağduyu bekliyor.